'Feyenoord-huurling kan verkassen naar Serie A'

Marouan Azarkan kan na zijn goede seizoenen bij Excelsior rekenen op interesse vanuit het buitenland. De huurling van Feyenoord is op de radar van het Italiaanse Udinese verschenen en is in de laatste twee duels bekeken door scouts van de desbetreffende club.

De aanvaller wordt momenteel voor het tweede jaar achtereenvolgend uitgeleend aan stadsgenoot Excelsior. Azarkan zette afgelopen zomer nog zijn handtekening onder een nieuw contract bij Feyenoord tot medio 2024, maar daar lijkt geen toekomst voor hem. Bij Excelsior maakte hij in zijn eerste seizoen dertien goals en kwam hij tot elf assists, in het huidige seizoen was hij tot dusver tweemaal de doelpuntenmaker en gaf hij vier keer de laatste pass aan zijn teamgenoot.

Tijdens de wedstrijden die de Kralingers speelden tegen Feyenoord en sc Heerenveen zaten er scouts van Udinese op de tribune om hem te bewonderen. Vooral in de derby tegen de ploeg van Arne Slot, de club waar hij tot medio 2024 onder contract staat, maakte hij veel indruk. Er is tot dusver nog geen bod geplaatst of sprake van contract tussen Feyenoord en de Italianen, maar dat lijkt een kwestie van tijd.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers