Trauner twee tot drie maanden uitgeschakeld: "Het gaat om een meniscusblessure"

Gernot Trauner heeft duidelijkheid gegeven over de ernst van zijn knieblessure. De centrumverdediger van Feyenoord laat weten dat het gaat om een meniscusblessure in zijn rechterknie.

"Door de formulering van Feyenoord dachten velen dat ik misschien een ernstige kruisbandblessure had", vertelt Trauner in gesprek met Kronen Zeitung. "De club wil niet in detail treden zolang er geen exacte diagnose is, maar in werkelijkheid gaat het om een meniscusblessure".

"Twee dagen voor kerst zette ik een vervelende stap tijdens de training. Ik voelde meteen iets klappen", blikt de dertigjarige Oostenrijker terug. "Echt pijn had ik niet, maar we deden wel een MRI-scan om zeker te zijn. Helaas was de uitkomst dat een operatie de beste beslissing zou zijn".

De operatie staat nog niet gepland. "Dat zijn we nog aan het bepalen. Ik probeer al een tijd een afspraak te maken. Rond de kerst werden zulke operaties niet gedaan. De clubarts die zulke operaties uitvoert, is op vakantie. We proberen het op te lossen. Hopelijk lukt het voor de jaarwisseling."

Trauner verwacht twee tot drie maanden uit de roulatie te zijn. "Ik ben er van overtuigd dat ik dit seizoen nog ga spelen. Dat heb ik ook tegen bondscoach Ralf Rangnick gezegd. Het moet tijdens de operatie blijken wat de exacte schade is aan mijn meniscus", aldus de vice-aanvoerder.

Feyenoord-doelman vertrekt