Dit is het programma van Feyenoord in januari

Voor het eerst in vijf jaar gaat Feyenoord de tweede seizoenshelft in als koploper. Weliswaar zijn er nog twintig wedstrijden te spelen, maar het legt nog maar eens de nadruk op het feit dat het goed gaat met de Rotterdamse formatie. Direct na de winterstop breekt een cruciale maand aan voor Arne Slot en zijn mannen. 

Vanaf 8 januari werkt Feyenoord in de eerste maand van het jaar zes wedstrijden af in 21 dagen. Tussen dit behoorlijke aantal duels zit, als het gaat om de competitiewedstrijden, eigenlijk geeneen 'makkie'. De thuiswedstrijd tegen NEC zal op 25 januari natuurlijk gewonnen moeten worden, maar gezien de uitwedstrijd in Nijmegen dit seizoen en het spectaculaire treffen in De Kuip vorig seizoen is dat nog niet zomaar gebeurd. In het onderstaande het volledige programma van Feyenoord in de maand januari. 

FC Utrecht - Feyenoord, 8 januari 2022

De stadionclub begint het jaar met een uitwedstrijd in Utrecht. Het lijkt voor Slot het ideale moment om tegen een waardig tegenstander direct te kunnen zien hoe zijn ploeg de winterstop uitgekomen is. Waar de WK-stop voor Feyenoord rustig verliep, brak bij FC Utrecht de pleuris uit. Henk Fraser stapte na een incident met Amin Younes op als trainer. Tot op heden heeft de Utrechtse directie nog geen vervanger aangesteld.

Feyenoord - PEC Zwolle, 12 januari 2022

Nog geen week na de herstart van de Eredivisie gaat het ook in de TOTO KNVB Beker alweer los. Feyenoord werd in de eerste ronde van het toernooi vrijgeloot en is in de tweede ronde gekoppeld aan PEC Zwolle. In de eigen Kuip treedt De Trots van Zuid op een donderdagavond om 21:00 aan tegen de ploeg die afgelopen seizoen degradeerde naar de Keuken Kampioen Divisie. De Zwollenaren staan daar inmiddels op een tweede plaats.

FC Groningen - Feyenoord, 15 januari

Drie dagen later sluit Feyenoord speelronde 16 af in Groningen. Ook bij FC Groningen is de situatie alles behalve rustig. Vlak voor de WK-break werd Frank Wormuth ontslagen wegens zwaar tegenvallende prestaties. Op dit moment staan de Groningers slechts één punt boven de streep. Toch zal Feyenoord moeten waken voor de ploeg die tijdelijk onder leiding staat van Dennis van der Ree. Van de laatste zes confrontaties wisten de Rotterdammers er namelijk maar één te winnen. 

Feyenoord - Ajax, 22 januari

Het hoogtepunt van de maand vindt plaats op 22 januari. Klokslag 14:30 trapt Feyenoord of Ajax de eerste Klassieker van dit seizoen af. Alle ingrediënten lijken aanwezig voor een spectaculair duel. Voor het eerst in jaren zit De Kuip tijdens de belangrijkste wedstrijd van het jaar weer vol en is de verhouding tussen de twee clubs op de ranglijst omgedraaid.

Feyenoord - NEC, 25 januari

Klassieker of niet; drie dagen later staat de volgende competitiewedstrijd alweer op het programma. Op woensdag 25 januari zal Feyenoord wederom aantreden in het eigen stadion, nu is NEC de tegenstander. De Nijmegenaren sloten de eerste seizoenshelft goed af en staat daardoor toch weer in het linkerrijte. Afgelopen seizoen maakten ze een spektakelstuk in De Kuip mede mogelijk. Toen het elftal van Rogier Meijer zich terugknokte van een 2-0 achterstand en in de 74e minuut via Calvin Verdonk op 2-3 kwam, leek het voor de thuisploeg helemaal mis te gaan. Maar toen... toen stonden Guus Til en Cyriel Dessers op.

FC Twente - Feyenoord, 29 januari 2022

Alsof de vijf voorgaande duels al niet genoeg waren, sluit Feyenoord de maand af met een lastig uitduel in Enschede. FC Twente draait ook dit seizoen weer mee in de bovenste regionen en liet in de afgelopen seizoenen meermaals zien dat het het Feyenoord lastig kan maken. Voor de Rotterdammers is het echter een geruststellende gedachte dat ze slechts twee van de laatste tien duels van de Enschedeërs verloren. 

Feyenoord-doelman vertrekt