Valentijn Driessen reageert op kritiek over 'Ajax-krant' De Telegraaf

Valentijn Driessen schuift in Kick-Off Ryan Gravenberch naar voren als vervanger van Marten de Roon. Volgens de journalist van De Telegraaf moet het toptalent van Ajax altijd spelen, ongeacht de tegenstander. Dat De Telegraaf hierdoor mogelijk wordt weggezet als Ajax-krant vindt hij pure onzin: "Ajax is gewoon van een heel ander niveau dan Feyenoord, PSV en AZ, dus daar zoek je het dan."

"Ryan Gravenberch steekt er met kop en schouders bovenuit"

Driessen vindt Gravenberch echt een klasse beter dan De Roon: "Als je de tegenstander moet oprollen en je hebt initiatief aan de bal, dan kan je veel beter Ryan Gravenberch opstellen dan Marten de Roon." Driessen is erg gecharmeerd van het grote Ajax-talent die deze week indruk maakt bij Oranje: "Die heb ik donderdag gezien op de training. Gravenberch is zo verschrikkelijk goed, hij steekt er echt met kop en schouders bovenuit. Dat is een tiener hè, maar het zelfbewustzijn van die jongen en die grote glimlach.. hij geniet van ieder moment, haalt er echt alles uit en hij verdient echt een basisplek. Deze jongen laat zien bij de beste vijf internationals te horen."

Is De Telegraaf een Ajax-krant?

Valentijn Driessen is wel erg lovend over Ajax, zo merkt presentator Pim Sedee op, want eerder stelde hij ook al dat Devyne Rensch een kans in Oranje verdiende: "Straks krijgen we weer te horen dat we een Ajax-krant zijn," stelt Sedee. Driessen voegt lachend toe: "En ik vond ook dat Timber bij Oranje moest. Maar even serieus: Ajax zit op een veel hoger niveau dat AZ, PSV en Feyenoord. Waar zoek je het dan? Bij Ajax, op het hoogste niveau. Dit zijn spelers die Champions League hebben gespeeld en kwartfinale Europa League hebben gehaald. Dus die kritiek vind ik onzin."

Bekijk het hele item hier:

Feyenoord-doelman vertrekt