Bayern München blikt tevreden terug op Ajax-onderhandelingen: "Blij dat ze voor ons hebben gekozen"

Bij Bayern München zijn ze enorm tevreden over de laatste weken. De Duitse topclub ging het gesprek aan met Ajax en nam zodoende Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui over. De rechtsback tekende transfervrij en is voor minstens vijf seizoenen vastgelegd, Gravenberch wordt naar alle waarschijnlijkheid komende week gepresenteerd.

De ploeg uit Zuid-Duitsland heeft goede zaken gedaan door twee deals te sluiten met de kampioen van Nederland. Ondanks dat de deal met Gravenberch nog niet officieel bekendgemaakt is, liet technisch directeur Hasan Salihamidzic zaterdag weten dat er snel witte rook komt.

"Net als Ryan heeft hij (Mazraoui) een geweldige mentaliteit en technische kwaliteiten. Hij kan moeilijke situaties in kleine ruimte makkelijk oplossen. De rechtsbackpositie is een positie die we de afgelopen jaren hebben proberen te versterken. We zijn blij dat Nous heeft besloten om voor ons te kiezen", aldus de TD van de Duitsers. Ook de deal met Gravenberch stemt hem tevreden. "We hebben de deal afgerond en we zijn blij dat hij binnen is. Hij is één van de grootste talenten van Europa en iedereen zat achter hem aan".

Feyenoord-doelman vertrekt