5 dingen je niet wist over Frank de Boer: Wat er mis is met zijn oog

Vijf dingen die je waarschijnlijk nog niet wist over Frank de Boer, bondscoach van het Nederlands elftal en oud-speler van onder meer Ajax en FC Barcelona. Over zijn oog, vrouw, schoonzoon, geboorte en waarom hij bijna niet bij Ajax had gespeeld.

1. Wat is er met het oog van Frank de Boer?

Dat is een veelgehoorde vraag. Het linkeroog van de bondscoach van het Nederlands elftal is namelijk wat donkerder dan zijn rechteroog.  Antwoord: Door een behandeling van een virus is zijn linkeroog beschadigd, waardoor zijn pupil niet meer groter of kleiner wordt.

dit is wat er met het oog van frank de boer aan de hand is

dit is wat er met het oog van frank de boer aan de hand is . pupil groter

2. Wie is ouder, Ronald of Frank de Boer?

Antwoord: Ronald (Ronaldus) en Frank (Franciscus) de Boer werden op 15 mei 1970 in Hoorn geboren. Een eeneiige tweeling. Frank werd 10 minuten later geboren, en is de jongste van de twee. 

3. Waarom de broers bijna niet bij Ajax hadden gespeeld..

Frank en Ronald begonnen met voetballen bij club VV de Zouaven in Grootebroek. De twee werden op veertienjarige leeftijd gescout door Ajax, maar bijna ging het niet door. Reden was dat hun vader, Pa De Boer, een kilometervergoeding voor de zeventig kilometer naar Amsterdam wilde ontvangen. Ajax wilde dat niet, maar ging later alsnog overstag.

4. De schoonzoon van Frank de Boer speelt bij AZ

Calvin Stengs viel af voor de definitieve EK-selectie, en dus had De Boer thuis wat uit te leggen. Dochter Beau de Boer heeft namelijk een relatie met Calvin Stengs. Een andere dochter Romy, gaat met de bekende betaald voetbalscheidsrechter Joey Kooij. 

5. Getrouwd met jeugdliefde

De trainer van Oranje is getrouwd met zijn eerste grote liefde Helen. Samen kregen ze drie kinderen. Allemaal dochters: Romy, Jacky en Beau. Frank leerde Helen kennen op camping De Speulderbos in Garderen.