FC Twente stelt Gonzalo García García aan als nieuwe hoofdtrainer

Gonzalo García García is de nieuwe hoofdtrainer van FC Twente. De club uit Enschede maakte donderdagmiddag bekend dat de Uruguayaan de opvolger wordt van de eerder ontslagen Marino Pusic. García García heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor één seizoen.

García García vervulde afgelopen seizoen de rol van assistent trainer en was trots toen hij werd gevraagd als hoofdtrainer: "Toen Ted van Leeuwen en de clubleiding mij vroegen voor deze functie gaf mij dat vertrouwen. Bij een club als FC Twente is de rol van trainer een grote verantwoordelijkheid, maar ik ben er klaar voor. Afgelopen seizoen heb ik de club goed leren kennen."

Technisch directeur Ted van Leeuwen heeft alle vertrouwen in zijn keuze: "Ik heb met hem dezelfde voetbalklik als ik had met eerdere trainers. Trainers met een duidelijk voetbalplan en daar niet van afwijken. Gonzalo is weliswaar nog jong, maar klaar voor het hoofdtrainerschap. Handhaving in de Eredivisie is het doel, maar we willen zeker ook attractief spelen."