Johan Derksen wil Sydney Smeets als advocaat: "Weet alles van zedendelicten"

Het in april afgetreden D66-Kamerlid Sidney Smeets is weer werkzaam als strafrechtadvocaat. Smeets raakte in april in opspraak. Op Twitter lieten meerdere jongemannen weten dat Smeets ze ongewenst seksueel getinte berichten stuurde. Een aantal jongens was op dat moment minderjarig. 

Smeets was voor hij de Kamer in ging werkzaam als advocaat gespecialiseerd in zedenrecht bij het advocatenbureau van Gerard Spong. Daar keert het voormalig Kamerlid niet terug. Smeets laat op Twitter weten voor zichzelf begonnen te zijn: ,,Mijn passie voor mijn werk en mijn uitgesproken opvattingen hebben me veel vrienden opgeleverd en ook wat vijanden. Ondanks alles blijf ik vechten voor jouw rechten.’’

Johan Derksen wil Sydney Smeets als advocaat

Johan Derksen is geen fan van Sydney Smeets, zo werd wel duidelijk in het programma De Oranjezomer van de mannen van Veronica Inside. "Als ik ooit veroordeeld dreig te worden voor een zedendelict, dan wil ik hem wel als advocaat. Want daar weet hij tenslotte alles van... "

johan derksen over Sydney Smeets

Om dan te vervolgen: "Heel goed dat Spong hem eruit gesodemieterd heeft, want deze meneer - die op de barricades sprong toen wij een grapje maakten over homo's en meteen opriep dat Veronica Inside van de televise moest verdwijnen... dat is de man die zich liet pijpen door minderjarige jongetjes. Dan denk ik: houd je bek, jij smeerkees. Ik denk niet dat er veel mensen bij hem zullen aankloppen, maar ik wens hem veel sterkte, want iedereen heeft recht op een tweede kans."

Video, beelden

Feyenoord-doelman vertrekt