Makaay legt lat hoog voor Oranje-aanvaller: “Onze beste spits”

Roy Makaay heeft in gesprek met ESPN alvast vooruitgeblikt op het Europees kampioenschap komende zomer en laat doorschemeren vooral uit te kijken naar de prestaties van jonge talenten op het toernooi, waaronder ook Xavi Simons.

Ook over de situatie van Memphis Depay laat hij zich uit, die door veelvuldig blessureleed een hoop wedstrijden niet inzetbaar was voor Atlético Madrid. Makaay hoopt in ieder geval dat Nederland én de spelers in hun beste vorm aantreden tegen Polen, Frankrijk en Oostenrijk.

Voormalig topspits hoopt talent van Xavi Simons op EK te zien

Vorig seizoen excelleerde hij in het shirt van PSV en bij het Duitse RB Leipzig maakt hij dit seizoen furore als aanvallende middenvelder. Makaay kijkt veelvuldig naar de Bundesliga en hoopt dezelfde Simons te zien in Oranje. "Bij het Nederlands elftal was het tot nu toe wat moeizamer. Bij zijn club zie ik hem regelmatig spelen. Die maakt natuurlijk een hele goede ontwikkeling door", aldus Makaay. "Ik hoop dat hij dat kan doorzetten in het Nederlands elftal."

Makaay adviseert Ronald Koeman

Hij opteert ook voor een oude en vertrouwde keuze in de spitspositie van het Nederlands elftal. "Een fitte Memphis speelt natuurlijk sowieso. Ik vind dat onze beste optie in de spits als hij fit is", vertelt de analist, die het geen rare gang van zaken vindt dat Georginio Wijnaldum is opgeroepen voor het EK. "Voor mij is hij één van de weinige middenvelders die de diepgang heeft van een tien. Ik denk niet dat hij gaat starten, maar Koeman weet wel wat hij aan hem heeft. Tegen Schotland pakte hij ook weer zijn goaltje mee. Een jongen die diepgang en scorend vermogen heeft”, besluit hij. Oranje start op 16 juni aan het toernooi tegen Oostenrijk.

Feyenoord-doelman vertrekt