Perez over keuze Koeman: "Ik hou van impopulaire beslissingen"

ESPN-analyticus Kenneth Perez kan het erg waarderen dat Koeman ‘impopulaire beslissingen’ durft te nemen. Hij doelt daarmee op het niet selecteren van Ian Maatsen voor het EK in Duitsland. Collega Marciano Vink sluit zich bij de Deen aan.

‘Ik denk dat er veel mensen over vallen’

De voorselectie van het Nederlands elftal bestond uit 30 man. Daar moesten nog vier spelers van afvallen, zodat de definitieve 26-koppige selectie voor het EK compleet is. Eerder werd al bekend dat Marten de Roon in verband met een blessure het eindtoernooi niet ging halen. Nu heeft bondscoach Ronald Koeman ook de laatste drie afvallers genoemd. Nick Olij (Sparta Rotterdam), Jurriën Timber (Feyenoord) en Ian Maatsen (Borussia Dortmund) zijn de laatste die niet in het Oranje-shirt gaan verschijnen.

Met name het niet selecteren van Ian Maatsen kwam voor veel voetbalfans onverwachts. De vleugelverdediger draait namelijk een goed seizoen bij Borussia Dortmund en staat zelfs in de UEFA Champions League-finale tegen Real Madrid. "Als je een Champions League-finale speelt zit het over het algemeen wel snor", begint Perez. "Maar ik hou wel van trainers die ook impopulaire beslissingen durven te nemen. Ik denk dat er veel mensen over vallen. Hem thuislaten, en wel je oude vriendjes Bergwijn en Wijnaldum oproepen."

De oud-voetballer noemt Koeman een ‘autonome’ bondscoach. “Hij laat zijn oren niet naar het grote publiek hangen.” Ook collega Marciano Vink snapt de keuze van Koeman. "Hij is nog relatief onbekend. Ze zullen ook echt wel met Reiziger hebben gesproken, en bij Jong Oranje heeft hij het gewoon niet gedaan."

Wie dan wel als linkse vleugelverdediger?

Trainer Ronald Koeman noemde drie spelers op die de voorkeur krijgen op de linksbackpositie. Dat zijn Daley Blind, Nathan Aké en Micky van de Ven. Blind eindigde derde met Girona FC en speelde een goed seizoen. Het Manchester City van Aké draaide ook weer als een machine. Ten slotte heeft Koeman met Van de Ven een goede complete verdediger. Hij speelde de laatste wedstrijden bij Tottenham Hotspurs op linksback en werd daar zelfs voetballer van het jaar.

Alles over het EK 2024 van Oranje 

Het Europese eindtoernooi begint voor het Nederlands elftal op zondag 16 juni. Bekijk hier alle upates over Oranje rondom het EK

Feyenoord-doelman vertrekt