Klok uur vooruit; deze spelers moeten oppassen met zomertijd

De tijd van het jaar is weer aangekomen; de klok gaat komende nacht een uurtje naar voren. Dat is altijd het geval op de laatste zaterdag van de maand maart. Voor veel mensen is dit vaak even wennen en ook voor sommige voetballers wordt dit een moeilijke opgave. Want het zal niet voor het eerst zijn dat spelers zich verslapen... Een kijkje in het rijtje met laatkomers in het voetbal.

Loïs Openda en Eli Dasa

Als het gaat om Vitesse is trainer Thomas Letsch erg streng tegen spelers die zich niet op tijd kunnen melden. Eerder dit seizoen voor de Conference League speelde Vitesse tegen Tottenham Hotspur. Een belangrijk duel waar je altijd je beste spelers zou opstellen, toch? Letsch dacht daar anders over. De Duitse trainer zette namelijk clubtopscorer Loïs Openda op de bank, nadat hij zich had verslapen op de wedstrijddag en daarom te laat was bij de bespreking. Ook Eli Dasa moest op te blaren zitten toen hij te laat kwam bij de wedstrijdbespreking voor het duel tussen Vitesse en Stade Rennais. Trainer Letsch reageerde het volgende op het incident: “Het is weer gebeurd dat een speler te laat is gekomen. Dezelfde regels gelden voor iedereen. Daarom speelt hij nu niet.”

Delano Burgzorg

Heracles-trainer Frank Wormuth besloot Burgzorg tóch in de basisopstelling te zetten, nadat de aanvaller zich had verslapen voor het uitduel tegen sc Heerenveen. De inmiddels speler van FC Mainz 05 in de Bundesliga liet na zes minuten al zien dat Wormuth de goede keuze had gemaakt, want hij schoot namelijk de 0-1 binnen. Burgzorg gaf na de wedstrijd toe dat hij vaker te laat komt en dat zorgde voor de nodige commotie. Zo noemde analist Gertjan Verbeek hem een ‘enorme koekenbakker.’

Bekijk hier het fragment tussen Burgzorg en Verbeek

Joël Drommel

Hoewel het niet zeker is dat Drommel zich daadwerkelijk had verslapen, claimt oud-voetballer Piet Keur te weten dat de keeper zich had verslapen tijdens de interlandperiode. Het Nederlands elftal speelde het WK-kwalificatie duel tegen Gibraltar, waar Drommel niet bij de wedstrijdselectie zat. Keur beweert dat dit kwam omdat de goalie zich had verslapen en te laat was. De oud-voetballer vertelde het volgende lachend aan NH Nieuws: "Hij was in slaap gevallen en te laat. Dan moet je niet bij Van Gaal zijn. Die wordt de volgende keer niet geselecteerd".

Myron Boadu

Tijdens het duel Jong Cyprus - Jong Oranje begon Boadu op de bank, terwijl hij normaal de eerste spits was van het beloftenelftal. Kaj Sierhuis en Joshua Zirkzee vormde het spitsenduo die bij de aftrap op het veld stond. De reden was dat Boadu zich twee keer had verslapen tijdens de interlandperiode en hierdoor tot twee keer toe het ontbijt had gemist. De spits reageerde zelf op het incident: “Voor mij is het echter geen groot probleem en we moeten het ook niet groter maken dan het is. Ik heb mijn excuses aangeboden”.

Bekijk hier de verklaring van Boadu:

Het drietal van SC Cambuur

In 2011 waren er drie spelers van SC Cambuur die zich hadden verslapen door de wintertijd. Melvin de Leeuw, Wout Droste en Charles Dissels hadden alle drie de tijd van hun telefoon zelf een uur achteruit gezet, maar dit gebeurde ook automatisch. Hierdoor was de tijd een uur teveel teruggezet. Uiteindelijk was het drietal ruim een kwartier te laat voor de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam en begonnen ze alle drie op de bank. Trainer Alfons Arts was niet blij met de actie en vertelde na afloop van de wedstrijd het volgende: "Dit kunnen we niet over onze kant laten gaan, we gaan een grondig gesprek houden met de spelers”.

Romário

Eén van de beste voetballers die de Eredivisie gekend heeft. Romário stond niet alleen bekend om zijn vele goals, maar ook om het feit dat de Braziliaan minimaal één keer per week te laat kwam bij de trainingen of later terugkwam van zijn vakantie dan gepland was met de club. PSV liet de aanvaller een extra training volgen als hij te laat kwam, maar dat had geen impact op de spits. Romário was vaak ‘een beetje moe’ waardoor hij niet, te laat of ongeïnteresseerd op de training stond.

Ousmane Dembélé

Toen Ronald Koeman trainer was van FC Barcelona had de trainer vaak vraagtekens waar de Franse aanvaller nou bleef. De speler van 140 miljoen euro staat erom bekend dat hij vaak te laat komt. Dembélé heeft zelf vaak aangegeven dat hij vaak tot laat op zijn PlayStation zit en in 2018 dacht FC Barcelona zelfs dat hij een gameverslaving had. Ook liet hij een keer tot anderhalf uur niks van zich horen voor de wedstrijd tegen Real Betis in 2018. Sinds Xavi de nieuwe trainer is van de Catalaanse club, begint Dembélé het steeds meer te leren. Zijn grootste leermoment kwam eerder dit jaar toen hij 87 minuten voor de training op het trainingsveld stond maar nog steeds een boete kreeg, omdat Xavi de regel heeft dat elke speler 90 minuten voor de training op de club moet zijn.

Feyenoord-doelman vertrekt