Waarom werd Jan Boskamp van school gestuurd? "Ik gooide een stoel naar het hoofd van de leraar"

Jan Boskamp blikt in het televisieprogramma Sanders Gerse Gasten terug op zijn jeugd. Zo werd de goedlachse analist van school gestuurd omdat hij een stoel naar de leraar gooide en vertelt hij openhartig over het overlijden van zijn vrouw Jenny in 2001. Een interessant gesprek met de normaal zo vrolijke Jan Boskamp.

Jeugd

De analist groeide op in Rotterdam-Noord en kijkt met veel plezier terug op zijn jeugd: "Dit was de mooiste tijd van mijn leven. Iedereen kende elkaar, er was geen jaloezie, dat is nu wel wat anders. Als het lekker weer was, zat iedereen buiten. Ja, dat was echt werelds."

jan boskamp over overleden vrouw jenny en werd van school gestuurd

Hoe was Jan als kind? "Ik was een boefje, wellicht een beetje teveel. Ik zat hier op school," wijst hij naar het dichtsbijzijnde schoolgebouw. "Er was één leraar... die gaf je gewoon een klap voor je kop als je iets verkeerd deed. Of hij trok aan mijn haar. Dat gebeurde regelmatig. Toen ik een jaar negen was, vond ik het genoeg en gooide een stoel naar zijn hoofd. Toen moest ik van school af."

Bootjes pikken

Boskamp vertelt dat hij weinig met school had en veel spijbelde. Wat deed hij dan in plaats van naar school gaan? "Samen met een vriend pikten we in de haven bootjes en gingen we lekker roeien. We brachten hem wel altijd terug, maar in de uren dat ik spijbelde, ging ik lekker varen. Dan kreeg ik thuis een klap, wachtte ik vijf dagen en dan deden we weer hetzelfde."

'Ik mis mijn overleden vrouw elke dag'

De volgende locatie waar ze stoppen, is de energiehal: "Hier heb ik Jenny ontmoet. Met een man of negen gingen we hier naar het basketbalteam van Feyenoord kijken. Jenny speelde handbal en zo heb ik haar hier leren kennen. Ik dacht gelijk: wereldwijf. Hoe ik haar heb versierd? Voordat ik de eerste zoen van haar kreeg, was ik bijna met pensioen. Nee, dat was een wereldwijf. Ze is overleden aan die kloteziekte, toen ze 52 jaar was.. Ik had nergens meer zin in. Ik had altijd het gevoel: ik moet hard werken voor Jen en de kinderen, maar dat viel weg. Dus ik stond heel anders in het leven daarna. Ze heeft er een jaar of twaalf mee rond gelopen en zei het tegen niemand, maar op het eind kon ze niet meer. Het was een oersterke vrouw. Ik mis haar nog erg. Ik heb nou een leuke vriendin, maar er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan Jenny denk. Wat ik het meest mis? Haar ongezouten mening."

'Liefde van mijn leven'

Inmiddels heeft Boskamp dus een nieuwe vriendin: Lydia. Vergelijken doet hij niet, want dat is niet eerlijk: "Dat heb ik met haar afgesproken: ik vergelijk haar nooit met Jenny, want dat kan ze niet winnen. Jen was de liefde van mijn leven. Na haar dood heb ik het echt moeilijk gehad."

Bekijk de hele video hier:

Feyenoord-doelman vertrekt