Spelerspaspoort Lisandro Martínez (profiel)

Profiel: Lisandro Martínez (18 januari 1998) ruilde in de zomer van 2019 Defensa y Justicia in voor Ajax.

Spelerspaspoort Martínez

spelerspaspoort martinez ajax

Ajax

Op 20 mei 2019 werd bekend dat Martínez Defensa y Justicia verruilde voor Ajax, waar hij een contract tekende tot medio 2023. Martínez maakte op 27 juli zijn officiële debuut voor Ajax, toen in de strijd om de Johan Cruijff Schaal gespeeld werd tegen PSV. Door doelpunten van Dolberg en Daley Blind won de Amsterdamse club met 2–0. Martínez mocht het gehele duel meespelen van coach Erik ten Hag. Ook tijdens de hierop volgende wedstrijden behield hij zijn plaats in de basis; eerst als centrale verdediger, en daarna als controlerende middenvelder op de positie die een seizoen eerder door Frenkie de Jong werd ingevuld. Op 17 september maakt hij tegen Lille zijn debuut in de UEFA Champions League. Op 28 september maakt hij tegen FC Groningen zijn eerste doelpunt in de Eredivisie.

Zie hieronder het eerste interview van Martínez bij Ajax

Álvarez & Martínez

Edson Álvarez en Lisandro Martínez hebben elkaar helemaal gevonden bij Ajax. De twee steunden elkaar in moeilijke tijden en bloeiden de afgelopen weken ook samen weer op. De Mexicaan en Argentijn hebben in hun periode bij Ajax een bijzondere vriendschap opgebouwd en vertellen daar openhartig over een koud Amsterdam. "We kunnen het goed met elkaar vinden", spreekt Álvarez zich uit over hun band. "We genieten van elkaars gezelschap en gaan graag met elkaar om. We zijn allebei opgegroeid met een bepaalde levensvisie." Die Zuid-Amerikaanse mentaliteit heeft ze beiden gebracht tot waar ze nu staan binnen het elftal. Maanden geleden waren de twee Ajacieden nog bankzitters. Inmiddels hebben ze hun plekje veroverd in de basiself.

Vriendin Lisandro Martinez

Lisandro Martinez voetbalt sinds deze zomer bij Ajax. Samen met zijn vriendin Muri Lopez Benitez is hij naar Nederland gekomen. De twee zijn elkaars jeugdliefde en hebben al jaren een relatie.

Dit is de voorlopige selectie van Ajax in het seizoen 2021/2022

Feyenoord-doelman vertrekt