Nathan Rutjes helpt verslaggever aan alcohol en zijn kind aan raar kapsel, en wat is het geheim van zijn matje?

Hij is misschien wel uitgegroeid tot dé positiviteitsgoeroe van Nederland: Roda JC-middenvelder Nathan Rutjes. Lang vervulde hij een anonieme rol in het betaald voetbal, maar sinds hij na wedstrijden de media te woord staat, is de 34-jarige Rotterdammer met zijn bijzondere kapsel en immer vrolijke stemming uitgegroeid tot een absolute cultheld. Daarom: de leukste momenten van Nathan Rutjes.

Het is 17 september 2016. Roda JC en Rutjes hebben een vervelende avond achter de rug, met een nederlaag in eigen stadion tegen SC Heerenveen (0-3). Maar na afloop verovert de voetballer de harten van heel Nederland door het in het gesprek met FOX Sports op te nemen voor de scheidsrechter van dienst, zijn ploeggenoot die met een rode kaart van het veld werd gestuurd en door met een frisse en positieve blik naar de toekomst te kijken.

Met al zijn positiviteiten zijn inzet voor een betere maatschappij, wordt Rutjes in 2016 verkozen tot Maatschappelijk speler van het Jaar. Bij de overhandiging van de bijbehorende trofee kan Rutjes zijn geluk niet op. Hij mag namelijk op de foto met Dennis Bergkamp.

Hoe het komt dat Rutjes altijd zo positief is, weet eigenlijk niemand. Komt het door zijn vrouw? Zijn geloof? Zit het in zijn matje? De voetballer lijkt nooit in een slechte stemming, ook niet na een hele slechte wedstrijd van Roda in de play-offs om degradatie tegen Helmond Sport. Trouwens; Niet alleen is hij positief, ook goudeerlijk.

De zoon van Rutjes bezoekt dezelfde kapper en heeft net zo’n prachtige mat als zijn vader. In RTL Late Night, waar de ex-speler van Sparta Rotterdam in een vaste rubriek een tijd lang zijn positiviteit mag delen met heel Nederland, toont hij een hilarische foto van zijn kind.

Overigens kan Rutjes ook best aardig voetballen…

En wat de trainer dan van hem vindt? Ach, dat zal Rutjes een worst zijn.

Bij het zien van al deze video’s, is waarschijnlijk het beeld ontstaan dat Rutjes ook een hele sportieve voetballer is. Nou, dat laatste valt nog te bezien. In een uitwedstrijd bij Sparta hanteert Rutjes een handig maar sneaky trucje om tijd te rekken bij een 1-2 voorsprong.