'Nederlander gelinkt aan transfer naar landskampioen Italië'

Nederland zit om verdedigers niet verlegen en dat is in de internationale top ook niet onopgemerkt gebleven. Virgil van Dijk, Nathan Aké, Matthijs de Ligt en Stefan de Vrij spelen allen in de Europese top en mogelijk kan de naam van Sven Botman daar aan worden toegevoegd. Een transfer naar AC Milan lijkt steeds dichterbij te komen voor de jonge verdediger.

Sven Botman genoot zijn jeugdopleiding bij Ajax, maar kwam in Amsterdam niet verder dan 28 wedstrijden. In het seizoen 2019-20 werd Botman verhuurd aan SC Heerenveen en in Friesland speelde de verdediger zich in de kijker van verschillende clubs. Uiteindelijk maakte hij in de zomer van 2020 de overstap naar OSC Lille. In zijn eerste seizoen in Frankrijk speelde Botman 37 wedstrijden en werd hij landskampioen. Dit seizoen deed hij ervaring op in de Champions League en is hij naar eigen zeggen toe aan een volgende stap.

De interesse in de Nederlandse verdediger is groot. In de winterstop wilde Newcastle United Botman al aantrekken en Italiaans landskampioen AC Milan heeft ook al langere tijd interesse in de 22-jarige verdediger. In een interview met ESPN kan Botman zijn glimlach niet onderdrukken wanneer hem de vraag wordt gesteld over een eventuele transfer naar AC Milan. De verdediger maakt momenteel deel uit van de selectie van Jong Oranje, maar wil volgens ESPN het liefst zo snel mogelijk een eventuele transfer afronden.

Feyenoord-doelman vertrekt