‘Bosz richt pijlen op David Neres in zoektocht naar versterking’

Peter Bosz hoopt David Neres tot het einde van het seizoen over te nemen van Shaktar Donetsk, zo meldt het voetbalmedium Foot Mercato. De trainer van Olympique Lyon zou Neres graag aan zijn selectie toe willen voegen. Neres vertrok afgelopen winter van Ajax naar Shaktar Donestk, maar kan nu alweer op zoek naar een nieuwe werkgever. Dit vanwege de oorlog tussen Rusland en Oekraïne.

Een tijdelijke overstap zou mogelijk zijn door het nieuw ingevoerde reglement van de FIFA. Deze staat het toe dat alle spelers die actief zijn in de Russische en Oekraïense competitie het seizoen mogen afmaken in een andere competitie. Peter Bosz haalde David Neres in 2017 voor twaalf miljoen euro naar Ajax en kent de speler dus goed. De trainer zou een hereniging met de Braziliaanse vleugelaanvaller wel zien zitten.

Tegenvallend seizoen

Olympique Lyon kent een teleurstellend seizoen. De ploeg staat momenteel op de tiende plek in de Ligue 1. In de Europa League wordt er echter nog wel volop meegedaan om de hoofdprijs. In de kwartfinales zal de ploeg van Bosz het opnemen tegen West Ham United.

Feyenoord-doelman vertrekt