Dit elftal laat de Eredivisie achter zich

De zomerse transferperiode is al in volle vaart bezig. Veel spelers hebben al een nieuwe club gevonden in de Eredivisie, of juist daar buiten. De competitie moet helaas van een aantal uitblinkers afscheid nemen. Dit elftal laat de Eredivisie achter zich.

Viertal Ajacieden

Ajax moet het na de zomer stellen zonder een aantal sterkhouders. De Amsterdammers zagen André Onana (Inter) en Noussair Mazraoui (Bayern München) al transfervrij vertrekken. Daarnaast maakte Ryan Gravenberch voor bijna negentien miljoen de overstap naar München. Ook Sébastien Haller vertrekt naar Duitsland. De spits laat de Eredivisie na anderhalf jaar weer achter zich voor een avontuur bij Borussia Dortmund, dat bijna 23 miljoen euro over heeft voor Haller.

Tweetal van Vitesse en PSV

Ook Vitesse moet afscheid nemen van sterkhouders. Danilho Doekhi en Riechedly Bazoer verlaten de club transfervrij. Doekhi heeft in Union Berlin al een nieuwe club gevonden, waar het voor Bazoer nog altijd niet duidelijk is waar hij naar toe vertrekt. De verdediger annex middenvelder wordt veelvuldig gelinkt aan clubs uit binnen- en buitenland.

Bij PSV vertrekken er ook aan handje vol spelers. Mario Götze springt er in het lijstje bovenuit. De middenvelder vertrekt voor vier miljoen euro naar Eintracht Frankfurt. PSV stuntte in de zomer van 2020 door Götze transfervrij over te nemen van Borussia Dortmund. Naast Götze vertrekt ook Ritsu Doan bij PSV. De Japanner keert terug in de Bundesliga en vertrekt voor een bedrag van 8,5 miljoen euro naar SC Freiburg.

AZ, Feyenoord en Fortuna Sittard

Bij Feyenoord staat Tyrell Malacia voor een overstap naar Olympique Lyon. De verdediger zou voor een bedrag van vijftien miljoen euro vertrekken uit Rotterdam-Zuid. Malacia groeide de afgelopen seizoenen uit tot absolute basiskracht bij Feyenoord, dat nu moet zoeken naar een nieuwe linksachter. Ook Fortuna Sittard neemt deze zomer afscheid van een sterkhouder. Zo vertrekt Zian Flemming voor een bedrag van vier miljoen naar Millwall. Voor Zakaria Aboukhlal wacht een avontuur bij Toulouse, dat de aanvaller voor zo'n twee miljoen overneemt van AZ.