De Mos geeft signaal af "Het kan gaan stormen in de kleedkamer door teleurstellingen"

Aad de Mos heeft in Goedemorgen Eredivisie een waarschuwing afgegeven aan het adres van Feyenoord. De club uit Rotterdam-Zuid wil nog steeds gaan voor de titel, maar de oud-trainer ziet 'de eerste scheurtjes ontstaan'.

Feyenoord hervatte de competitie met een 0-1 nederlaag tegen Vitesse in de eigen Kuip. "Feyenoord moet oppassen", begint De Mos. "Ze komen nu in een nieuwe fase. Ze geven echt aan dat ze voor het kampioenschap willen spelen". Om dat doel te bereiken, zijn de Rotterdammers actief geweest in de afgelopen transferwindow. Patrick Walemark en Cole Bassett werden naar de havenstad gehaald.

"Ik ben er zelf nooit voorstander van geweest om spelers te halen in de winterstop", vervolgt De Mos. "Arne Slot had een aureool, met Cyriel Dessers als kroonjuweel. Alles paste bij elkaar, hij hoefde nooit beslissingen te nemen. Zo was het altijd Marcos Senesi en Gernot Trauner. En nu gaan we al de eerste scheurtjes voelen. Als ik de bekkies zie van Senesi en Toornstra op de bank, dan krijg ik al genoeg indrukken dat Feyenoord een moeilijke tweede seizoenshelft gaat krijgen".

De Mos zag dat het Feyenoord in de eerste helft een stuk meer voor de wind ging. "Een nieuwe trainer, alles past. Maar nu komt er een andere regie. Jahanbakhsh is uit vorm en gaat ook nadenken waarom ze Halemark halen. En voor welke middenvelder moet Bazoer komen? Bij Ajax is dat gewoon, maar ze gaan nu posities innemen zoals bij de start van de Formule 1. Het wordt onrustig. Iedereen is ermee bezig hoe het plaatje eruit gaat zien".

Hedwiges Maduro kan de woorden van zijn collega beamen. De voormalig middenvelder stelt dat mogelijke transfers altijd worden besproken in de kleedkamer. "Die focus is dan minder, daar heeft Feyenoord nu een beetje last van. Het kan een beetje gaan stormen in de kleedkamer door teleurstellingen".