Wedstrijd Suriname voor het eerst live op TV te zien

Het WK-kwalificatieduel van het Surinaamse nationale elftal in vrijdagavond laat live te volgen via Ziggo Sport. Het is voor het eerst dat een wedstrijd van Suriname live via een Nederlandse zender te volgen is. Vanaf 23:50 uur is het duel tussen Suriname en Bermuda te volgen.

De wedstrijd tussen Suriname en Bermuda is live te volgen via kanaal 14 en Ziggo Sport. De twee landen trappen om 00:00 uur af. Voor Suriname is het een wedstrijd van groot belang. Als het de volgende fase van de WK-kwalificatie wil halen, moet het winnen. Alleen de nummer één van groep gaat namelijk door. Suriname en Canada delen na twee wedstrijden de koppositie, alleen heeft het Noord-Amerikaanse land een hoger doelsaldo. Beide landen hebben hun wedstrijden gewonnen.

Bij Suriname is het gelukt om een aantal spelers met een dubbele nationaliteit over te halen om voor het land uit te komen. Zo hebben Ridgeciano Haps, Mitchell te Vrede, Warner Hahn, Tjaronn Chery, Damil Dankerlui, Ryan Donk, Diego Biseswar, Florian Jozefzoon en Nigel Hasselbaink de overstap al gemaakt.

LEES OOK: Volgen deze Nederlanders de landenswitch naar Suriname?

Selectie Suriname

De afgelopen periode hebben een hoop 'Nederlanders' de overstap gemaakt naar Suriname. Daar kan je ondertussen een aardig team van samenstellen.

dean gorre bondscoach suriname met haps

Feyenoord-doelman vertrekt