Onana denkt dat tijd bij Ajax erop zit: "Ik heb mijn best gedaan voor deze club"

André Onana keept op dit moment voor Kameroen op de Afrika Cup, maar staat nog steeds onder contract bij Ajax. Diverse media meldden eerder al dat Onana een medische keuring bij Internazionale achter de rug heeft en daar op korte termijn een contract gaat ondertekenen.

Remko Pasveer is dit seizoen de eerste keeper van Ajax geworden. Door zijn goede optredens in de Champions League hoeft oefenmeester Erik ten Hag niet terug te grijpen naar de in november teruggekeerde Onana. "Ik denk dat mijn tijd bij Ajax nu al voorbij is", geeft de 25-jarige doelman toe in gesprek met de New York Times. "Ik heb mijn best gedaan voor deze club. Maar uiteindelijk beslis ik niet of ik wel of niet aan spelen toekom".

Eerdere schorsing

Onana moest in zijn tijd bij Barcelona echter ook lang toekijken, toen hij als tiener niet in actie mocht komen. De club uit Catalonië had hem onreglementair als minderjarige vastgelegd. "Toen ik Ajax tijdelijk moest verlaten, zei ik tegen Edwin van der Sar: dit is niets, ik ben dit gewend. Hij zei: hoe dan, Andre? Ik zei: ik ben al eens voor twee jaar geschorst, dit is één jaar. I've got this".