Dit waren de leukste vijf Eredivisie-wedstrijden van 2021

Het jaar 2021 zit er bijna op en dus is het tijd om de leukste Eredivisie-wedstrijden van dit jaar op een rijtje te zetten. 

5: Sparta - PSV (3-5)

Sparta – PSV op 16 januari was in verschillende opzichten een merkwaardige wedstrijd. PSV kwam achter, liep flink uit, maar kreeg het toch nog benauwd in de slotfase. Ook verraste Roger Schmidt weer eens met zijn basisopstelling én voerde een oorlogje met scheidsrechter Bas Nijhuis.

4: Feyenoord - NEC (5-3)

Voor het eerst sinds 8 maart 2020 was er tijdens deze krankzinnige wedstrijd weer een volle Kuip. De Rotterdamers kwamen 2-0 voor, vervolgens werd het 2-3, maar uiteindelijk won Feyenoord in de slotfase met 5-3.

3: Ajax - PSV (5-0)

Aan het begin van het seizoen 2021/2022 won PSV met 0-4 van Ajax in de strijd om de Johan Cruijjf Schaal. Hierdoor noemde Ajax-trainer Erik ten Hag de Eredivisie-wedstrijd op 24 oktober 'payback time'. De Amsterdammers wonnen de wedstrijd met 5-0.

2: PSV - Feyenoord (0-4)

Tegen veel verwachtingen in gaf Feyenoord PSV op 19 september een pak slaag in eigen huis. De Rotterdammers wonnen met 0-4 door goals van Toornstra (2x), Linssen en Dessers. Na afloop van deze wedstrijd was er enorm veel kritiek op het wisselbeleid van Roger Schmidt, die zijn beste spelers vroegtijdig naar de kant haalde.

1: Go Ahead Eagles - Fortuna Sittard (4-3)

Deze wedstrijd had werkelijkwaar alles. Van prachtige goals tot een geweldige comeback. De Eagles stonden namelijk 1-3 achter, maar wonnen de wedstrijd in de absolute slotfase nog met 4-3.