Dit zijn de elf jongste spelers van de Eredivisie

De Eredivisie staat al jaren bekend als een talentvolle competitie. Ook dit jaar zijn er jonge spelers die hun debuut hebben gemaakt en/of zijn doorgebroken in het eerste team van hun club. Wij van Voetbalflitsen zijn naar de elf jongste spelers gaan zoeken die dit seizoen hebben gespeeld in de Eredivisie.

Connor van den Berg

Noodgedwongen moest Connor Van den Berg  zijn debuut maken voor Willem II. In de wedstrijd tegen NEC in september kreeg keeper Brondeel rood in de vijftiende minuut. Doordat eerste doelman Wellenreuther geblesseerd was die wedstrijd, viel Van der Berg in. Hij keepte een fantastische wedstrijd, liet er nul door en werd bekroond tot man van de wedstrijd. Sindsdien heeft de keeper wel weer genoegen moeten nemen met een plaats op de bank.

Devyne Rensch

Officieel een international. Devyne Rensch beleefde vorig seizoen een droomjaar. De verdediger maakte zijn debuut bij Ajax toen hij zeventien was. In het huidige seizoen maakte hij zijn debuut in Oranje met een leeftijd van achttienjaar en zeven maanden. Inmiddels is de rechtsachter negentien, maar zit hij vaak op de bank door de goede vorm van Mazraoui.

Bekijk hier de goals van de wedstrijd waar Rensch zijn debuut maakte in het Nederlandselftal. De rechtsachter gaf de assist bij de 6-0.

Rav van den Berg

De op één na jongste speler van het elftal. Rav van den Berg trad in de voetsporen van zijn oudere broer Sepp, door als zestienjarige speler zijn debuut te maken. Rav was zestienjaar en 298 dagen bij zijn eerste officiële wedstrijd en heeft sindsdien twaalf duels voor PEC gespeeld.

Nigel Lonwijk

De negentienjarige Nigel Lonwijk wordt dit seizoen verhuurd aan Fortuna Sittard door Wolverhampton. De centrale verdediger moet vaak genoegen nemen met een plek op de bank en een invalbeurt. Zo begon Lonwijk zes van zijn zestien Eredivisie duels in de basis. Of de verdediger nog zijn debuut mag maken in het grote Wolves is afwachten, hij verkaste in 2020 naar de Engelse club nadat hij de jeugd van PSV helemaal had doorlopen.

Bjorn Meijer

Basisspeler Bjorn Meijer begon dit seizoen op de bank in Groningen. Zijn debuutseizoen in het betaald voetbal pakt goed uit voor de achttienjarige. Zo stond hij de laatste zeven wedstrijden van FC Groningen in de basis en maakt de linksachter een goede indruk.

Zie hier de winnende goal van Meijer tegen Willem II:

Gabi Caschili

De tweede jongeling van PEC Zwolle: Gabi Caschili maakte zijn debuut als invaller in het eerste op 14 december tegen MVV in de beker. Het weekend erop mocht de middenvelder invallen tegen FC Twente. De Nederlandse-Italiaan is achttien jaar en afkomstig uitde jeugd van Zwolle.

Samir Lagsir

Samir Lagsir maakte vorig seizoen al zijn debuut voor PEC Zwolle tegen FC Twente. In datzelfde seizoen speelde de middenvelder vier wedstrijden en scoorde hij zelfs een keert tegen PSV. Dit seizoen viel de achttienjarige vijf keer in en vond hij één keer het net tegen FC Twente.

Lagsir scoorde deze geweldige goal tegen PSV:

Trustin van ’t Loo

De meest recente debutant van het elftal. Op 5 februari mocht Trusstin van ’t Loo invallen tegen Fortuna Sittard. Dit was de eerste wedstrijd dat de rechtsbuiten bij de selectie zat van SCHeerenveen. De zeventienjarige aanvaller scoorde acht goals in veertienwedstrijden in de O18 competitie van de Eredivisie.

Yusuf Barasi

De international van Turkije O21 maakte zijn debuut voor AZ in het Europa League duel tegen Rijeka in 2020. Sindsdien heeft de aanvaller vier wedstrijden gespeeld voor het eerste van AZ en scoorde hij in de beker tegen Heracles. De achttienjarige spits is een vaste kracht voor Jong AZ; zo maakte hij dit seizoen vijf doelpunten in negentien KKD-duels voor de Alkmaarders.

Bekijk hier de prachtiche goal van Barasi in de Future of Football Cup:

Ernst Poku

Ernest Poku maakte dit seizoen op zeventienjarige leeftijd zijn debuut in het eerste van AZ. Evenals Barasi speelt Poku voornamelijk voor Jong AZ en de wedstrijden van de O19 in de Youth League. De wedstrijdenteller van de aanvaller staat nu op vijf invalbeurten in het eerste. Hierin gaf de Nederlandse-Ghanees één assist tegen Willem II.

Amourricho van Axel Dongen

De jongste speler van het elftal. Van Axel Dongen maakte zijn debuut in de beker tegen BVV Barendrecht op 15 december. Eén maand later mocht de aanvaller ook zijn debuut voor Ajax maken in de Eredivisie. Hij viel in voor Antony bij een 0-3 overwinning op FC Utrecht. In het bekerduel tegen Excelsior Maassluis maakte de zeventienjarige speler zijn basisdebuut, hij gaf één assist.

Van Axel Dongen scoorde de 2-0 tegen Besiktas in de Youth Campions League:

Feyenoord-doelman vertrekt