Kwartfinale bekertoernooi van start; PSV en NAC Breda treffen elkaar niet voor het eerst

Dinsdagavond om 19:00 staat de eerste kwartfinale tussen PSV en NAC Breda op het programma. De wedstrijd wordt gespeeld in het Philips stadion, maar het is niet de eerste keer dat deze ploegen elkaar treffen in het bekertoernooi. Wij duiken in het verleden!

NAC Breda - PSV 2-0 (23 januari 2020)

Op 23 januari in 2020 gingen de Eindhovenaren in de achtste finale van de KNVB Beker op bezoek in Breda. Onder leiding van trainer Ernest Faber ging PSV ten onder in het Rat Verlegh Stadion. Vlak na rust opent Boussaid de score voor de thuisploeg en zet NAC Breda op een 1-0 voorsprong. Nog geen vijf minuten later moet PSV-verdediger Baumgartl het veld verlaten, nadat hij een doorgebroken speler naar de grond trekt. In de slotfase schiet Ilić de bal via Hendrix in het doel.
(DE TEKST GAAT VERDER ONDER DE VIDEO)

NAC Breda - PSV 3-0 (28 februari 2007)

De ploeg van Ronald Koeman stuitte in de kwartfinale van het bekertoernooi op NAC Breda. In verband met het overvolle programma van de Eindhovenaren, liet de PSV-trainer sterspelers Cocu, Koné en Simons op de bank. Hoewel de ploegen met een 0-0 stand aan de tweede helft begonnen, stond er na negentig minuten voetballen een 3-0 stand op het scorebord in het voordeel van de thuisploeg. De Graaf, Diba en Salmon scoorden namens NAC Breda.

NAC Breda - PSV 1-0 (9 februari 1994)

In 1994 werd PSV gekoppeld aan provinciegenoot NAC Breda. In de kwartfinale gingen de Eindhovenaren met onder andere Kieft, Van Breukelen, Koeman en Wouters de strijd aan met de thuisploeg, maar dat liep niet goed af. Na negentig minuten voetballen waren beide ploegen er niet in geslaagd om te scoren en dat betekent dat de beslissing moest vallen na verlenging. Pierre van Hooijdonk benutte in de 94e minuut en strafschop en daardoor bekerde NAC Breda door.

Feyenoord-doelman vertrekt