Misidjan aan de slag bij FC Twente

Virgil Misidjan maakt de overstap naar FC Twente. De 27-jarige aanvaller, die afgelopen seizoen uitkwam voor 1. FC Nürnberg en PEC Zwolle, tekent een contract tot medio 2023 in Enschede.

"Ik kijk erg uit naar het nieuwe seizoen en hoop op een mooie tijd bij FC Twente", vertelt Misidjan via de clubkanalen van FC Twente. "Dat ik hier straks in volle De Grolsch Veste kan spelen, met de sfeer van de supporters, daar kan ik me echt op verheugen".

"Na een gesprek met Jan Streuer en Ron Jans was mijn gevoel direct goed. Na een moeilijke periode heb ik me afgelopen maanden bij Zwolle weer kunnen laten zien, die lijn wil ik bij FC Twente doortrekken".

'Creatieve aanvaller'

Technisch directeur Jan Streuer vindt het fijn dat Misidjan voor FC Twente heeft gekozen. "Het is mooi dat Virgil komend seizoen voor FC Twente gaat spelen. We waren op zoek naar een creatieve aanvaller die scorend vermogen heeft en een assist kan geven".

"Zo’n type speler is Virgil, dat heeft hij afgelopen half jaar bij PEC Zwolle weer laten zien", vervolgt Streuer. "Virgil kan in de aanval aan beide kanten spelen en heeft ook de nodige ervaring, dat kunnen we goed gebruiken in onze jonge selectie".

Carrière

Misidjan kwam tussen 2013 en 2018 uit voor het Bulgaarse Ludogorets. De rechtervleugelaanvaller speelde maar liefst 206 wedstrijden, waarin hij 49 keer scoorde. Misidjan verkaste later nog naar Willem II.

Feyenoord-doelman vertrekt