Spelerspaspoort Dušan Tadić (profiel)

Profiel: Dušan Tadić (Bačka Topola, 22 november 1988) staat onder contract bij Ajax

Debuut: In het seizoen 2018/2019 legt Ajax zo'n 11,4 miljoen neer voor de aanvaller die destijds bij Southampton speelde. Tadic maakt zijn debuut bij Ajax tegen het Oostenrijkse Sturm Graz, waar hij ongeveer 25 minuten mocht meespelen en één keer wist te scoren. In Nederland kwam Tadic eerder uit voor FC Groningen en FC Twente. 

International: Ja, Tadic is bij zijn land Servië aanvoerder. Dusan is er op het EK niet bij, omdat Servië in de kwalificatie-play offs na penalty's verloor van Schotland. 

Spelerspaspoort, profiel Dusan Tadic, geboren, leeftijd, positie, club

dusan tadic spelerspasoort ajax geboren leeftijd clubs

Seizoen 2020/2021: Tadic was in het seizoen dat Ajax de beker won en voor de 35ste keer kampioen werd van Nederland weer van grote waarde. Scoorde 20 keer en gaf 19 assists. Tadic maakte een aantal doorslaggevende doelpunten voor Ajax. Zoals bijvoorbeeld de penalty in de met 1-1 gelijk gespeelde wedstrijd eredivisie-topper tegen PSV en de strafschop tegen Lille. Zie hieronder de samenvattingen. 

Pak Schaal

Bekendste uitspraak van Tadic is Pak Schaal. Daar voegde hij later aan toe: Pak Schaal, Pak Beker, Pak Alles.

Top10 goals Tadic

Vriendin, vrouw van Dusan Tadic

Dusan Tadic is sinds 2013 getrouwd met Dragana Vukanac en daarvoor hadden ze al jaren een relatie. Het stel heeft drie kinderen: Vasily, Veljko en Tara.

Dit is de selectie van Ajax in het seizoen 2021/2022

Feyenoord-doelman vertrekt