Mauro Junior toont achterzak: "Tadic kon in de bekerfinale niet veel uitrichten"

Mauro Júnior brak afgelopen definitief door bij PSV. Hij startte oorspronkelijk als middenvelder, maar werd uiteindelijk gebruikt als verdediger. In de finale om de KNVB beker stond hij als linksbenige rechtsback tegenover Ajax-sterkhouder Dusan Tadic. Mauro Júnior houdt een onbeschrijfelijk gevoel aan de duels met Tadic, zo vertelt hij tegenover Voetbal International: "Ik dacht alleen maar: I did it, I did it, I did it!"

Na de bekerfinale interviewden PSV-spelers elkaar. In een fragment waarin doelpuntenmaker Cody Gakpo aan Mauro Júnior vroeg waar Tadic was, toonde de Braziliaan zijn achterzak. "Dat doe je op dat moment", vertelt de verdediger in een interview met Voetbal International. Hiermee doelt Júnior natuurlijk op de euforie die vlak na de gewonnen bekerfinale heerstte. "Tadic kon in die bekerfinale gewoon niet veel uiterichten, maar ik heb wel veel respect voor hem", aldus de Braziliaan.

Doorbraak als vleugelverdediger

Mauro Júnior kwam in 2017 over uit de jeugd van Desportivo uit Brazilië en sloot in eerste instantie aan bij Jong PSV. In oktober 2017 debuteerde hij bij PSV 1 en kwam hij als rechtsbuiten direct tot scoren tegen VVV Venlo (5-2, winst). Na een verhuurperiode bij Heracles Almelo keerde de Braziliaan terug naar Eindhoven en brak hij onder Roger Schmidt door als vleugelverdediger. Mauro Júnior is helder over zijn toekomst: "Ik wil me door ontwikkelen als links -of rechtsback. Dat komt mede door het voetbal wat we onder Schmidt gespeeld hebben. Ik ben een beck, maar ben ook heel belangrijk in de aanval" vertelt de PSV-verdediger. Aan het WK 2022 denkt de Braziliaan, die aankomende zomer zijn Nederlands paspoort wil halen, nog niet. "Ik heb nog geen Nederlands paspoort en ben nog niet opgeroepen voor Brazilië. Heel goed voetballen, dat is het enige waar ik invloed op heb", aldus Mauro Júnior. 

Feyenoord-doelman vertrekt