Spelerspaspoort Antony (profiel)

Profiel: Antony Matheus dos Santos (São Paulo, 24  februari 2000) staat onder contract bij Ajax

spelerspaspoort, profiel antony

Ajax

Antony maakte in de zomer van 2020 de overstap van São Paulo naar Ajax. Zijn officiële debuut in de Eredivisie maakte hij op 13 september 2020 in de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam, waarin hij de beslissende 0–1 scoorde. Nadat hij de eerste wedstrijd in de UEFA Champions League tegen Liverpool had moeten missen, maakte Antony op 27 oktober zijn debuut in die competitie. Op bezoek bij Atalanta Bergamo werd met 2–2 gelijkgespeeld. Tijdens deze wedstrijd verliet hij het veld per brancard, na een botsing met tegenstander Roeslan Malinovski. 

Hieronder de video hoe Ajax Antony verwelkomd in Amsterdam

Antony en Neres

Voor Antony was het een debuutseizoen met vooral positieve herinneringen, terwijl Neres pas richting het einde een rol van betekenis wist te spelen. “Geen tien, want we hebben geen Europese prijs gepakt,” zo antwoordt Antony op de vraag welk cijfer hij zijn seizoen zou geven. “Ik heb twee titels gehaald, dus ik geef het een acht.” Neres is daarentegen toch wat minder positief gestemd. “Ik zou het een 6,5 geven. Alleen zes is niet voldoende, zesenhalf is goed.

-> Bekijk ook: Dit is de vriendin van Ajax-aanvaller Antony 

Eerste seizoen bij Ajax

Antony had een prima eerste seizoen bij Ajax. Hij speelde 46 wedstrijden, waarin hij 10 keer scoorde en 10 assists gaf. In onderstaande video alle goals en assists van de aanvaller in zijn eerste seizoen bij Ajax.

Dit is de voorlopige selectie van Ajax voor het seizoen 2021/2022

Feyenoord-doelman vertrekt