Van Hanegem vol ongeloof: "Ik vind het zo schandalig"

Willem van Hanegem vindt het 'schandalig' dat Stefan de Vrij is bedrogen door zijn zaakwaarnemers. SEG, het managementkantoor van de verdediger, kwam zaterdag in opspraak door de publicatie van Follow The Money.

SEG zou De Vrij voor 7,5 miljoen euro hebben gedupeerd bij zijn transfer van SS Lazio naar Internazionale in 2018. "Ik kon niet geloven wat ik dit weekend las", laat Van Hanegem weten in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

"Stefan de Vrij die zo is belazerd door zijn zaakwaarnemers. Door een jongen die al jaren bij hem over de vloer kwam en tot de vriendenkring van de familie behoorde. En waarschijnlijk met hulp van zijn superieuren van managementbureau SEG".

'Wegwezen en snel'

"Ik vind het zo schandalig dat ik er geen woorden voor heb. 7,5 miljoen en nog meer in de achterzak en over de rug van een fatsoenlijke jongen. Ik denk dat dit zaakje ook bij Oranje nog een rol kan spelen. Als ik werd begeleid door dat kantoor en mijn mede-international werd zo bestolen, dan zou ik zeggen: we stappen allemaal weg bij dat kantoor".

"Wegwezen en snel. Wij laten onze teamgenoot, een kameraad, niet zo schofterig behandelen", vervolgt de voormalig profvoetballer en voetbaltrainer. "Zeker in een tijd waarin iedereen de mond vol heeft van collectief actie ondernemen. Dit kun je toch niet over je kant laten gaan als internationals?"

Vroeger

Volgens Van Hanegem zijn geldkwesties van alle tijden. "In mijn tijd als speler ging er ook veel mis. Cruijff en die varkensfokkerij, Neeskens en zijn tent in Amsterdam. Bij mij ging het geld van het tennispark in verkeerde zakken".

"Maar dit is een kantoor dat collega's zakelijk begeleidt. En dan dit geintje uithaalt. De Vrij is kampioen van Italië met Internazionale. Dat is prachtig. Ik hoop dat hij die premie die hij krijgt wél zelf mag houden", aldus het Feyenoord-icoon.

Feyenoord-doelman vertrekt