Ajax maakt werk van Gorter; Ten Hag praat 'in geheim' met Eagles-doelman

Ajax wil Jay Gorter (20) overnemen van Go Ahead Eagles. De keeper werd maandag tijdens een ’geheim bezoek’ aan sportpark De Toekomst betrapt, schrijft De Telegraaf. Op het trainingscomplex praat hij op dit moment met trainer Erik ten Hag.

Transfer aanstaande? Gorter onderweg naar Ajax?

jay gorter van go ahead eagles naar ajax

25 clean-sheets bij Go Ahead Eagles

Gorter maakte dit seizoen grote indruk bij Ahead Eagles, waarmee hij promoveerde naar de Eredivisie. Met 25 (!) clean-sheets in 37 duels had Gorter een groot aandeel in het Eagles-succes.

Ajax haalde eerder al Remko Pasveer van Vitesse naar Amsterdam, en heeft ook al de doelmannen Maarten Stekelenburg, Kjell Scherpen en André Onana onder contract. De landskampioen hoopt Onana deze zomer te verkopen, staan open voor een tijdelijke uitleenbeurt van Jong Oranje-international Scherpen en zijn daarom zoekende naar een extra doelman voor komend seizoen. Gorter is een serieuze kandidaat.

Purmerend

Gorter heeft overigens een achtergrond in de jeugdopleiding bij Ajax, waar hij na zijn eerste periode bij FC Purmerend deel van uitmaakte. Go Ahead Eagles zou ongeveer 1 miljoen euro willen ontvangen voor de doelman. Ook Vitesse is in de markt voor Gorter.

Profiel Jay Gorter, geboren in Purmerend, leeftijd

profiel jay gorter purmerend keeper jeugdopleiding ajax eagles

Feyenoord-doelman vertrekt