Dubieuze Oranje-speler schittert op training: "Nieuw wapen"

De dag na de 2-1 overwinning op Polen trainen alleen de wisselspelers actief. Volgens NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg is er één speler die opvalt. Hij spreekt zelfs over 'een mogelijk nieuw wapen'. De basisspelers krijgen wat meer rust en houden zich bezig met familie. 

'Mogelijk nieuw wapen'

Ajax-aanvoerder Steven Bergwijn is een omstreden keuze van bondscoach Ronald Koeman. Veel fans begrijpen niet dat hij bij de selectie zit. De voetballer heeft een lastig seizoen in Amsterdam achter de rug. Toch lijkt de vleugelaanvaller nog best wel is van pas te kunnen komen. Dat laat hij zien op de training.

"We zagen Bergwijn twee doelpunten maken", begint Stekelenburg. "Hij is misschien ook wel een speler die later op het EK ingezet kan worden. Donyell Malen, Jeremie Frimpong en Wout Weghorst zitten op de bank en worden 'wapens' genoemd, maar Bergwijn is eigenlijk behoorlijk goed in vorm. De hele training was hij actief en goed."

Familiedag

De training na de wedstrijd tegen Polen stond voor de basisspelers in het teken van familie. Louis van Gaal hechtte daar veel waarde aan en Koeman neemt dat over. Het levert leuke beelden op.

Alles over Oranje op het EK 2024 in Duitsland

Bekijk hier alle updates over Oranje op het EK in Duitsland.

Feyenoord-doelman vertrekt