Begint Allardyce eindelijk te geloven in Klaassen? "Ik hoop dat hij gaat schitteren"

Er lijkt eindelijk weer een betere periode aangebroken voor Davy Klaassen bij Everton. Afgelopen zondag mocht de middenvelder voor het eerst sinds weken weer minuten maken in de hoofdmacht en ook voor het komende duel tegen Stoke City zit de oud-Ajacied zeer waarschijnlijk bij de wedstrijdselectie. 

Door de blessure van Gylfi Sigurdsson neemt de kans op speeltijd voor Klaassen toe, benadrukt manager Sam Allardyce op de persconferentie van de Premier League-club. "Ik heb een paar keer met hem gesproken. Hij is niet de enige die het moeilijk heeft in zijn eerste seizoen. Als ze het eerste seizoen achter de rug hebben en de teleurstelling dat ze niet spelen voelen, hebben ze een grote kans om te laten zien wat ze waard zijn en waarom we ze naar de club gehaald hebben. Dat is de druk die iedere speler en manager heeft."

Allardyce gaat verder. "De verwachtingen zijn er vanaf het begin. De mensen willen dat je presteert vanaf het moment dat je in een nieuwe competitie en in een nieuwe cultuur terechtkomt. Sommige spelers presteren niet naar verwachting sinds ik hier ben. Hij kreeg vorig weekend een kans, maar ik hoop dat hij gaat schitteren als hij komend weekend weer een kans krijgt."

Klaassen is bezig aan zijn eerste seizoen in dienst van Everton. De afgelopen zomer werd de middenvelder 25-jarige middenvelder voor een bedrag van 27 miljoen euro overgenomen van Ajax.