FC Groningen wint knotsgek duel tegen NEC

FC Groningen en NEC hebben de neutrale voetbalkijker uitstekend vermaakt zaterdagavond. In een knotsgek duel in het Hoge Noorden werd het 4-3 voor de thuisploeg.

Al na twee minuten nam de thuisploeg via Michael de Leeuw de leiding, die met een kopbal de 1-0 maakte. NEC kwam al snel met een reactie. Ali Akman schoot uit een rebound de 1-1 binnen. De kanteling in de wedstrijd leek in de 18de minuut te komen, toen Souffian El Karouani een rode kaart kreeg na een lichte kopstoot. Groningen-spits Jörgen Strand Larsen maakte een paar minuten later al de 2-1 voor de thuisploeg.

NEC wist vervolgens na een half uur spelen in korte tijd de boel volledig te veranderen. Lasse Schöne scoorde uit een keurig genomen vrije trap de 2-2 en een paar minuten later profiteerde Magnus Mattsson van een slordigheid bij de thuisploeg. Daardoor stond het bij rust ineens 2-3.

Na de rust hield NEC lang stand, maar tien minuten voor tijd was het invaller Romano Postema die toch de 3-3 wist te maken. De ploeg uit Nijmegen wist het punt niet over de streep te trekken, want in blessuretijd maakte Postema het knotsgekke duel compleet door ook nog de 4-3 voor Groningen te maken. De thuisploeg meldt zich door de zege in het linkerrijtje, terwijl NEC juist wegzakt naar het rechterrijtje.