Ten Hag doet er alles aan om Antony te behouden: "Als het aan mij ligt, gaat die niet weg"

Antony is één van de smaakmakers bij Ajax op dit moment. Erik ten Hag wil de Braziliaan graag behouden in de winter. De vleugelaanvaller is naar eigen zeggen ook niet bezig met een overstap.

In aanloop naar het Champions League-duel met Sporting Portugel krijgt de Nederlandse trainer de vraag waar de toekomst van Antony ligt. "Als het aan mij ligt gaat hij in de winterstop niet weg. Marc en ik gaan daarover, dus ik hoop dat hij hier blijft", stelt de oefenmeester. "Hij is met zijn dribbels en snelheid altijd gevaarlijk, met of zonder bal. Verdedigingen moeten altijd twee spelers op hem zetten. In grote wedstrijden kan hij uitblinken, staat hij op scherp en maakt hij het verschil".

Wil Antony weg bij Ajax?

De Braziliaan zegt zelf ook niet bezig te zijn met een vertrek bij Ajax. "Met mijn hoofd zit ik hier, ik ben niet bezig met weggaan. Ik kan me hier verbeteren en richt me op wedstrijden en trainingen. De rest laat ik aan anderen over."

De 21-jarige vleugelspeler is dankbaar voor de ontwikkeling die hij doormaakt in Amsterdam. "Ik ben volwassener geworden dankzij het vertrouwen van de staf en mijn medespelers. Iedere keer leer ik weer bij en ik hoop dat ik de vrijheid blijf houden om te doen wat ik doe", besluit hij.