Spanning in de Keuken Kampioen Divisie: wie promoveert er naar de Eredivisie?

De strijd om plek twee in de Keuken Kampioen Divisie is in volle gang. Met nog één speelronde te gaan, zijn er maar liefst vier clubs in de race om te promoveren naar de Eredivisie.

De Graafschap is op dit moment de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie, met 76 punten uit 37 wedstrijden. Go Ahead Eagles en Almere City hebben slechts twee punten minder dan de Superboeren. NAC Breda heeft een achterstand van drie punten.

Huidige stand in de Keuken Kampioen Divisie (TEKST GAAT VERDER ONDER DE AFBEELDING)

Jong Ajax-uit

De Graafschap kreeg afgelopen vrijdag de kans om te promoveren, maar Jong Ajax bleek een sta-in-de-weg. De ploeg van Mike Snoei ontvangt komende woensdag Helmond Sport. Een overwinning op De Vijverberg is noodzakelijk voor promotie naar de Eredivisie.

Go Ahead Eagles gaat op bezoek bij Excelsior. Als De Graafschap punten laten liggen en de formatie van Kees van Wonderen wint in Rotterdam, zijn de Eagles terug op het hoogste niveau in Nederland.

Het wonder van Leeuwarden?

Almere City treft de op papier makkelijkste tegenstander, namelijk Jong PSV. De Eindhovenaren staan momenteel veertiende in de Keuken Kampioen Divisie. Almere City moet hopen op een misstap van zowel De Graafschap als Go Ahead Eagles.

NAC Breda heeft een wonder nodig om tweede te eindigen. De Graafschap moet namelijk verliezen, Go Ahead Eagles en Almere City mogen niet winnen én de Parel van het Zuiden heeft een overwinning op koploper SC Cambuur nodig. 

Het programma van de desbetreffende ploegen

Feyenoord-doelman vertrekt