Op rapport: De zomeraanwinsten van PSV

Tijdens de zomerse transferperiode was PSV nadrukkelijk op zoek naar versterkingen om het Ajax dit seizoen moeilijk te maken. Dat lukt aardig, want de ploeg van Roger Schmidt kroonde zich tot winterkampioen. Tijd om de aanwinsten van PSV op rapport te nemen.

Joël Drommel - 6

PSV haalde met Joël Drommel een nieuwe doelman binnen. De Eindhovenaren maakte 3,5 miljoen over naar FC Twente en zag Lars Unnerstall transfervrij de andere weg bewandelen. Na de eerste seizoenshelft lijkt het wel duidelijk dat PSV beter vast had kunnen houden aan Unnerstall. Terwijl Drommel een ongelukkig seizoen kent, speelt de Duitser de sterren van de hemel bij FC Twente. Drommel kreeg dit seizoen al 36 tegendoelpunten in 31 wedstrijden. Tien keer wist Drommel zijn doel schoon te houden.

Carlos Vinícius - 6

Op de laatste dag van de zomerse transferperiode verwelkomde PSV op huurbasis een nieuwe spits. Carlos Vinícius werd al snel als een paniekaankoop gezien en kende dan ook een ongelukkige start van het seizoen. De laatste weken lijkt de Braziliaan dan eindelijk zijn plekje te hebben gevonden. Na 21 wedstrijden heeft Vinícius vijf doelpunten en vijf assists achter zijn naam staan.

André Ramalho - 8

Met de komst van André Ramalho haalde PSV voor 2,5 miljoen een zekerheidje voor de verdediging in huis. De Braziliaanse centrale verdediger startte sterk aan zijn seizoen en is na 31 wedstrijden niet meer weg te denken uit het elftal van Roger Schmidt.

Davy Pröpper - 5

Afgelopen zomer keerde Davy Pröpper transfervrij terug bij PSV. De middenvelder kende een teleurstellende eerste seizoenshelft, waarin hij een aantal keer kampte met een blessure. Hierdoor miste Pröpper in totaal al dertien wedstrijden voor PSV. In de zestien wedstrijden waarin de middenvelder wel speelde, was hij in 518 minuten goed voor één doelpunt en een assist.

Philipp Mwene - 6

Met het vertrek van Denzel Dumfries naar Inter, moest PSV op zoek naar een nieuwe rechtsachter. Dat vond het in de transfervrije Philipp Mwene. De Oostenrijker kwam dit seizoen al 28 keer in actie voor PSV en was daarin goed voor drie doelpunten en twee assists.