Politie en politiebond pleiten voor Eredivisie-wedstrijden zonder publiek

In een groot interview in de Telegraaf pleit Wim Groeneweg, politiebond ACP voor het spelen van wedstrijden in de Eredivisie zonder publiek.

Politie wil zichtbaar zijn in de wijken

Uit onderzoek van het CBS is gebleken dat meer dan de helft van de Nederlanders zegt dat ze de politie zelden (41%) of nooit (13%) ziet. De politiebond pleit nu voor meer zichtbaarheid van de politie in de wijken en op het platteland. In ruil daarvoor moeten er keuzes gemaakt worden die pijn doen zo zegt Groeneweg: "Na de winterstop begint het voetbal weer in de Eredivisie. Om te zorgen dat er meer politie op straat is, zouden er geen bezoekers meer bij voetbalwedstrijden moeten zijn". Als we terugdenken aan de Coronatijd is een Eredivisiewedstrijd zonder publiek inderdaad een keuze die pijn doet.

Ook de politie overweegt Eredivisiewedstrijden zonder publiek

Woordvoerder Hessel Koster van de Nationale Politie valt Groeneweg bij. Hij zegt: "Er liggen nog geen concrete voorbeelden van voetbalwedstrijden zonder publiek op tafel. Zowel landelijk als lokaal wordt al gekeken naar de voetbalkalender als het gaat om de capaciteit van de politie” Overigens erkent Koster ook dat de inzet bij voetbalwedstrijden al minder is geworden: "Voetbalclubs nemen meer voor hun rekening. De politie is er alleen buiten het stadion".

Als geluk bij een ongeluk kan het de pijn van deze nieuwe regel in de Eredivisie misschien verzachten.

Feyenoord-doelman vertrekt