Meer supporters welkom bij laatste twee groepsduels Denemarken

Er mogen tijdens de laatste twee groepswedstrijden van Denemarken op het EK meer toeschouwers aanwezig zijn. De capaciteit wordt verhoogd van 15.900 tot 25.000 supporters.

Een meerderheid van het Deense parlement stemde met dat voorstel in. Denemarken neemt het zaterdag op tegen Finland. Bij dat duel bestaat het supportersaantal nog uit 15.900, terwijl er bij de wedstrijden tegen België en Rusland meer fans aanwezig mogen zijn.

'Veel opgehelderd worden'

"Dit is goed nieuws, maar er moet nog veel opgehelderd worden. Natuurlijk gaan we nu wel hard werken om meer fans te kunnen verwelkomen", laat Jakob Jensen namens de Deense voetbalbond weten.

"Het EK van deze zomer is het grootste sportevenement ooit op Deense bodem en we zijn al meer dan een jaar bezig om zo veel mogelijk fans het stadion in te krijgen. We hebben er altijd naar gestreefd om zoveel mogelijk tickets onder de fans te verdelen".

Achtste finale

De drie groepswedstrijden van Denemarken worden gespeeld in het Kopenhaagse Parken. Na de groepsfase wordt er in dat stadion nog een wedstrijd in de achtste finale afgewerkt. Dat duel staat gepland op 28 juni.

Feyenoord-doelman vertrekt