Voor welke spelers moet Oranje vrezen in de groepsfase van het WK?

In de groepsfase van het WK 2022 in Qatar neemt Nederland het op tegen Senegal, Ecuador en gastland Qatar. Voor welke spelers moet Oranje vrezen? Voetbalflitsen praat je helemaal bij.

Senegal

De eerste groepswedstrijd van Nederland is tegen Senegal. Onder leiding van de bliksemsnelle Sadio Mané werd eerder dit jaar de Afrika Cup veroverd. De Senegalezen rekenden na strafschoppen af met Egypte. In de WK-kwalificatie herhaalde dit zich, toen Senegal opnieuw te sterk was voor Egypte. Daarom is Senegal op papier de absolute angstgegner voor Oranje.

Ecuador

Het WK van 2014 was voor Ecuador het laatste wereldkampioenschap voetbal. Hoewel de Zuid-Amerikanen niet over een wereldselectie beschikken, zijn er toch een paar spelers waar Oranje het lastig mee kan krijgen. Een van die spelers is de rappe Brighton-middenvelder Moisés Caicedo. Verder heeft Ecuador de beschikking over Enner Valencia, een 32-jarige spits die in het verleden het shirt droeg van clubs als Everton en West Ham United.

Qatar

Op papier lijkt Qatar de makkelijkste opponent van Nederland, maar de nieuwkomer op het WK kan verrassend uit de hoek komen. De grote vraag is natuurlijk: hoe goed is dat land eigenlijk? Voor velen is dit nog een groot mysterie. In 2019 won Qatar de Azië Cup. De Qatarezen bereikten daarna ook nog de halve finale van de Arab Cup. De grote sterspeler bij Qatar is Almoez Ali. De 25-jarige spits maakte al 39 doelpunten in 72 interlands.

Feyenoord-doelman vertrekt