Voormalig PSV-spits doet nu dienst als razende reporter: ''Zag twee ploeggenoten een broodje frikandel verorberen''

Voormalig PSV-spits doet nu dienst als razende reporter: ''Zag twee ploeggenoten een broodje frikandel verorberen''

Danny Koevermans doet tegenwoordig dienst als 'razende reporter' bij zijn amateurclub SV Brandevoort. De oud-spits van PSV schrijft alle voetbalverslagen van het tweede elftal van de club. En dat heeft een reden.

"Die dag speelde ik met SV Brandevoort 2. Om elf uur 's ochtends of zo, heerlijk! Toen ik, vlak voor het begin van de wedstrijd, twee ploeggenoten op het veld een broodje frikandel zag verorberen, en ze beiden de scheids vroegen of hij even dertig seconden wilde wachten, had ik zoiets van: hier moet ik iets mee", zo vertelt Koevermans lachend tegenover Staantribune. "En toen mijn directe tegenstander van Deurne 8 die ochtend op sportpark Walberg me echt op elke centimeter volgde en in de rust bloedserieus zei: Zo, ik had hem in mijn zak, wist ik het zeker: hier ga ik een verslag van schrijven, met een ironisch cynische ondertoon. En uiteraard met de nodige zelfspot."

De kans bestaat dat Koevermans de Broodje Bal-Award (Best Beschrijver Amateurvoetbal) gaat winnen. "Het kan zomaar zijn dat ik me volgend jaar meld op het appèl. Dat zou een mooie kans zijn om de horizon van de razende reporter te verbreden. Feit blijft dat amateurvoetbal (en zeker de kelderklasse) iets prachtigs is. Dat is waarom we voetbal spelen. Eerst een potje ballen met respect – meestal dan – om daarna een drankje met elkaar te doen. Was het maar weer Game Day!"