Steven Bergwijn draagt goede prestaties op aan Nouri: "Wat ik nu allemaal doe, doe ik voor hem”

PSV'er Steven Bergwijn speelde tot 2011 in de jeugdopleiding van Ajax. Tijdens de periode in Amsterdam maakte de aanvaller kennis met Abdelhak Nouri. Bergwijn heeft het nog altijd moeilijk met de situatie van Appie. 

“Het was heel moeilijk en zal altijd iets moeilijks blijven”, zegt de aanvaller van PSV in een interview met de Volkskrant. “Ik denk nog steeds dagelijks aan hem. De broer van Appie zei tegen me: we moeten doorgaan, dat is wat Appie wil. Appie heeft altijd in me geloofd, ook toen ik wegging bij Ajax. We speelden daarna samen in de jeugdteams van Oranje, zagen elkaar heel veel. Ik ben opgegroeid bij die familie. Wat ik nu allemaal doe, doe ik voor hem.”

Bergwijn speelt wekelijk in de basis van PSV en begint steeds belangrijker te worden. Hij werd zelfs afgelopen woensdag opgeroepen voor Oranje: “Mensen mogen zeggen dat het niet snel genoeg gaat. U mag dat ook zeggen, maar, met alle respect, u weet niet wat ik weet. Bij de een komt het sneller dan bij de ander. Ik weet wat ik kan, maar leg mezelf niet te veel druk op”, geeft de twintigjarige buitenspeler van PSV aan.