Zo kan het elftal van Feyenoord er volgend jaar uit komen te zien

De voorbereiding is een periode met veel vraagtekens en dat is voor Feyenoord niet anders. De Rotterdammers zagen huurlingen Cyriel Dessers, Guus Til en Reiss Nelson al vertrekken, terwijl Bryan Linssen naar Japan vertrok. Wat staat er nog meer te gebeuren bij de Rotterdammers? Een overzicht.

Keeper

Justin Bijlow is al jaren een vaste waarde onder de lat bij de Rotterdammers. Ook aankomend seizoen zal de geboren Rotterdam weer het doel verdedigen van 'zijn' club, want de verwachting is dat hij na een zware blessure in Rotterdam blijft. 

Linksback

Tyrell Malacia is de afgelopen jaren een belangrijke schakel geweest in de defensie van Feyenoord. Tegenover RTV Rijnmond gaf de linksback aan dat hij klaar is voor de volgende stap. Daarmee zet Malacia in op een vertrek bij Feyenoord. Vanuit Engeland is de interesse toegenomen, zo meldt De Telegraaf. Zowel Newcastle United als Manchester United zouden de linksback graag willen inlijven. 

Centrale verdedigers

Marcos Senesi heeft zich in Rotterdam in de kijker gespeeld van vele clubs. Het is dus maar de vraag of de Argentijn ook aankomend seizoen weer te zien is in De Kuip. Als alternatief wordt de naam van FC Twente-verdediger Mees Hilgers genoemd. 

Naast Marcos Senesi stond afgelopen seizoen Gernot Trauner. De Oostenrijkse verdediger heeft nog een contract tot medio 2025 en zal volgend seizoen ook weer in het Rood-Wit spelen. 

Rechtsback

Op de rechtbackpositie is er net zoals afgelopen seizoen genoeg concurrentie. Lutsharel Geertruida en Marcus Pedersen zullen ook aankomend seizoen samen moeten uitvechten wie er een basisplek zal krijgen. 

Controlerende middenvelder

Vorig jaar miste Frederik Aursnes maar één competitiewedstrijd. Het lijkt er daardoor stevig op dat de Noor ook komend seizoen weer een vaste waarde is in de selectie van Arne Slot. Naar alle waarschijnlijkheid krijgt Frederik Aursnes de nodige concurrentie erbij, want Feyenoord is nog steeds geïnteresseerd in Tonny Vilhena, zo meldt 1908.nl op twitter. 

Controlerende middenvelder

Orkun Kökcü was vorig seizoen vraag terug te vinden als de spelverdeler van de Rotterdamse ploeg. Hij behaalde met Feyenoord de Conference League-finale en had een groot aandeel in het succes van afgelopen seizoen. De Turk staat door zijn goede spel van afgelopen seizoen in de belangstelling van West Ham United, zo meldt Fabrizio Romano op Instagram. Zijn eventuele opvolger is alvast in huis gehaald: Mats Wieffer komt definitief over van stadsgenoot Excelsior Rotterdam. 

Aanvallende middenvelder

Guus Til werd vorig seizoen gehuurd van Spartak Moskou en dat bleek een groot succes. Hij is nu teruggekeerd, maar vanwege de oorlog tussen Rusland en Oekraïne is hij nu tijdelijk transfervrij. Feyenoord doet er op dit moment alles aan om Guus Til weer aan boord te krijgen, maar dan moet de speler wel bereid zijn om fors in te leveren, zo meldt het AD

Linksbuiten

Mede door zijn goede spel heeft Luis Sinisterra zich in de kijker gespeeld van Europese topclub. Zo zou zijn management al gesproken hebben met LOSC Lille, zo meldt L'Équipe. LOSC Lille komt daarbij in een mooi rijtje geïnteresseerden aangezien Atletico Madrid, Bayer Leverkusen, SSC Napoli en Arsenal ook al werden genoemd als nieuwe club voor de buitenspeler. Een eventuele opvolger is er nog niet voor de Colombiaan. 

Spits

Cyriel Dessers wist De Kuip in vuur en vlam te zetten tijdens zijn periode bij Feyenoord, maar na een jaar is daar een einde aan gekomen en is hij teruggekeerd naar KRC Genk. Als opvolger van Dessers heeft Danilo Pereira de riskante overstap gemaakt van Ajax naar Feyenoord en zal volgend seizoen in De Kuip te bewonderen zijn. 

Rechtsbuiten

Afgelopen seizoen kwam Alireza Jahanbakhsh tot 27 competitiewedstrijden voor Feyenoord. Daarin wist hij tot vier goals en drie assists te komen. En dan heb je ook nog Patrick Walemark, die in de winter voor ruim drie miljoen overkwam van BK Häcken. Beleeft hij zijn definitieve doorbraak?