Bayern München legt Franck Ribéry fikse boete op voor scheldpartij op sociale media

Frank Ribéry heeft van Bayern München een geldboete gekregen voor zijn gedrag op sociale media. De tirade van de Fransman begon met een filmpje die hij eerder deze week maakte van een gouden steak. Dit stuk vlees was zo duur (ongeveer 500 euro), dat hij veel kritiek kreeg van volgers. Ribéry was de kritiek zo beu, dat hij als reactie een agressief betoog de wereld instuurde. Hetgeen Bayern München dus niet kon waarderen.

Tirade Frank Ribéry op Sociale Media 

"in 2019 de puntjes op de I gaat zetten. Laten we beginnen met een boodschap voor de jaloerse mensen en de haters, die ongetwijfeld door een gescheurd condoom op de wereld gekomen zijn: F*** jullie moeders, jullie grootmoeders en heel jullie stamboom. Ik ben jullie niks verschuldigd. Mijn succes is er vooral gekomen dankzij God, mezelf en mijn naasten die in mij geloofden. En aan alle anderen: Jullie zijn niet méér dan kiezelsteentjes in mijn sokken!", aldus Ribéry op Twitter.

Reactie Bayern München

De club maakt zondag bekend dat Ribéry een geldboete heeft gekregen voor zijn bizarre gedrag op social media. "Hij gebruikte woorden die wij als Bayern München niet kunnen accepteren", zegt technisch directeur Hasan Salihamidzic op de clubwebsite. "Gisteren sprak ik lang met Franck en vertelde hem dat hij een zware boete zou krijgen. Hij heeft de boete geaccepteerd."