OFFICIEEL: Danny Blind terug bij Ajax na benoeming als lid RvC

Danny Blind is terug bij Ajax. De voormalig bondscoach van Oranje is officieel toegetreden tot de Raad van Commissarissen, zo maakt de club maandagmiddag wereldkundig. Blind tekent in Amsterdam een contract voor 3.5 jaar en volgt Theo van Duivenbode op, die in augustus opstapte. 

Maandagmiddag stemde de meerderheid van de aandeelhouders voor Blind, tijdens een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders. De volledige RvC van Ajax bestaat nu naast de geboren Zeeuw uit Leo van Wijk (voorzitter), Ernst Ligthart, Leen Meijaard en Peter Mensing.

"Het is goed om weer terug te zijn en op een heel betrokken wijze deel uit te maken van de club. Bovendien is het een mooie uitdaging", reageert de voormalig voetballer op de clubwebsite op zijn benoeming. "Ik hoop de RvC op voetbaltechnisch vlak goed te kunnen aanvullen in een toezichthoudende en adviserende rol", aldus Blind, die benadrukt voorstander te zijn van kansen voor de jeugd in combinatie met goed voetbal en 'keiharde resultaten'.

Blind begint aan zijn achtste functie in de Johan Cruijff Arena. Eerder was hij er onder meer voetballer, jeugdtrainer, hoofdtrainer en tweemaal technisch directeur. 

Blind over zijn terugkeer in Amsterdam in gesprek met FOX Sports. 

Wil Blind eigenlijk nog aan het werk als hoofdtrainer?