Waterreus wijst vier geschikte opvolgers Blind aan: ''Om Oranje op te knappen heb je een lange termijnvisie nodig''

Waterreus wijst vier geschikte opvolgers Blind aan: ''Om Oranje op te knappen heb je een lange termijnvisie nodig''

Als het aan Ronald Waterreus ligt, moet er veel veranderen in de organisatie bij de KNVB. Ook noemt hij vier mogelijke opvolgers van Danny Blind.

"In de top van de KNVB moet er duidelijkheid komen,'' begint Waterreus tegenover Metro. ''Zorg voor een duidelijke structuur, stippel een toekomst uit en ga als een man achter de nieuwe bondscoach staan.''

"Oranje is het vlaggenschip van het Nederlandse voetbal waarmee de afgelopen jaren te lichtzinnig is omgesprongen. Blind als bondscoach kon überhaupt niet, hij had nooit in deze positie gebracht moeten worden. Met Arjen Robben, Kevin Strootman en Georgino Wijnaldum hebben we nog altijd topspelers in huis, maar we moeten met zijn allen ook beseffen dat het Nederlands elftal er kwalitatief flink op achteruit is gegaan,'' vindt de voormalig doelman van PSV.

Op de vraag wie Danny Blind zou moeten opvolgen, reageerde Waterreus: "Ronald Koeman, Frank de Boer, Phillip Cocu of Giovanni van Bronckhorst zijn uitstekende kandidaten. Maar ze moeten wel de tijd krijgen. Om Oranje op te knappen heb je een lange termijnvisie nodig."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers