Vader Nouri geeft update: "Wij hebben altijd contact met hem"

Zondagmiddag werd het A. Nouriplein officieel geopend in Geuzenveld. Het pleintje droeg jarenlang de naam van voormalig profvoetballer Nigel de Jong, maar hij deed bewust een stapje terug om mee te werken aan dit mooie initiatief. Het plein werd geopend door de familie Nouri en Willem van Hanegem.

Vriend van de familie én rasechte Feyenoorder Willem van Hanegem is blij dat hij deel uit mocht maken van de opening. Vijf jaar na het verschrikkelijke voorval wordt er nog steeds aan Abdelhak Nouri gedacht en dat merkt ook broer Abderrahim op. "Dit is heel mooi. We zijn inmiddels bijna vijf jaar verder en dat er dan nog zulke initiatieven zijn voor mijn broertje en de familie is mooi".

Zijn vader geeft een update over de huidige situatie van het voormalig Ajax-talent. "Het is nu stabiel. Toen hij naar huis is gebracht, is het veel beter gegaan", vult vader Mohammed aan. "Wij hebben altijd contact met hem, via zijn ogen. Je voelt dat hij van binnen vecht en wil praten. Dat lukt nog niet, maar dat komt nog. Het is echt een vechter. Dat was hij als voetballer en nu ook".