Gimenez kan Feyenoord verlaten: deze clubs maken kans op een transfer

Santiago Gimenez heeft zich in de kijker gespeeld van een behoorlijk aantal clubs. De Mexicaanse spits is ook dit seizoen goed voor flink wat doelpunten en kan rekenen op interesse uit de topcompetities. De bondscoach van Mexico adviseert de spits om de Eredivisie te verlaten en een stap hogerop te maken. Deze clubs hebben interesse in Santiago Gimenez.

Vanuit Spanje zijn er twee clubs uit dezelfde stad die interesse hebben in de diensten van Santiago Gimenez. Real Madrid zou, volgens zaakwaarnemer Morris Pagniello, één van de twee clubs zijn die nu het dichtst bij zijn komst is. Dit vertelde hij tegenover TuttoMercatoWeb. Atletico Madrid heeft ook interesse in de spits. Zo meldde Pagniello eerder dat hij en de Spaanse grootmacht met elkaar gesproken hebben over een mogelijke transfer. Ook viel recent de naam van Spartak Moskou als mogelijke optie, als was dat een zeer licht gerucht. Uit berichtgeving van Voetbal International blijkt sinds begin juli ook San Diego FC zich in de strijd om Gimenez te mengen.

San Diego FC denkt aan Santiago Gimenez van Feyenoord

'Tottenham Hotspur troeft Madrilenen af'

De tweede club die het dichtst bij de komst van de Mexicaan is, is Tottenham Hotspur. De Engelse club zag afgelopen zomer topspits Harry Kane naar Bayern München vertrekken en zoekt nog naar een ideale vervanger. Dat Gimenez samen met Kane tot de spitsen behoort die momenteel het meest in vorm zijn in Europa, hebben de Spurs tot nadenken gezet om de aanvalsleider naar Noord-Londen te halen. Op 23 juni weet TUDN het zeker: Noord-Londen wordt de volgende bestemming voor Gimenez. Het Mexicaanse medium meldt dat hun landgenoot 'heel dicht bij' een stap naar Spurs is. Na de Copa América zou de deal rond kunnen komen.

Nog meer belangstelling uit de Europese (sub)top

Volgens The Mirror zijn ook Arsenal, Newcastle United en West Ham United in de race voor de spits. Alle drie de clubs spelen momenteel nog Europees voetbal en hopen met de komst van Gimenez een gooi te doen naar de prijzen.

De meeste interesse in Gimenez komt vanuit Italië. De vier nagenoeg grootste clubs van het land, Inter, ACMilan, Napoli en Juventus, hebben allemaal contact gehad met de zaakwaarnemer van de spits, zo vertelt hij. Daarbovenop komt ook nog Lazio. The Mirror noemt dat de club de Mexicaan in het vizier heeft. 

Feyenoord lijkt komende zomer flink te kunnen cashen op hun spits. Dit levert Santiago Gimenez minimaal op bij een transfer.

Feyenoord-doelman vertrekt