Te Kloese spreekt zich uit over interesse: dit speelt er rond Hancko

Dávid Hancko lijk de clubs deze zomer voor het uitkiezen. Wat speelt er precies rond de Slowaakse verdediger van Feyenoord?

'Atletico kijkt alvast verder na moeizame onderhandelingen met Feyenoord'

Uit berichtgeving van Mundo Deportivo blijkt dat Atlético Madrid is begonnen met rondkijken naar andere opties, dan Dávid Hancko. De Madrilenen bevinden zich in moeizame onderhandelingen met Feyenoord, dat het poot stijf houdt rond een verkoop van de sterkhouder.

'Atlético en Feyenoord zijn miljoenen van elkaar verdwenen'

Dat het Spaanse Atlético Madrid wel oren heeft naar de komst van de Slowaak mag geen verrassing meer heten, maar Feyenoord is niet van plan om genoegen te nemen met een milde transfersom. Naar verluidt verlangen de Rotterdammers nog altijd tien miljoen meer dan de Spanjaarden willen geven. Desondanks worden er gesprekken gevoerd. 

'Manchester United denkt aan Hancko'

Op 9 juli brengt The Athletic naar buiten dat Dávid Hancko op de radar van Manchester United is verschenen. Erik ten Hag zou de verdediger zien als mogelijke back-up achter Luke Shaw en Lisandro Martínez.

Welke clubs zitten achter Dávid Hancko aan?

Atlético Madrid wordt al geruime tijd genoemd als club die Dávid Hancko van Feyenoord wil overnemen. De Madrlenen zijn concreet en zouden naar verluidt al bij Feyenoord hebben aangeklopt voor de verdediger. Naast Atlético zouden overigens nog enkele topclubs aan Hancko denken.

Hoeveel moet Dávid Hancko kosten?

Feyenoord had al een verhoogd bod van ongeveer 25 miljoen euro ontvangen voor Dávid Hancko. Eerder werd het openingsbod ter waarde van zo'n 20 miljoen euro direct van tafel geveegd door Feyenoord-directeur Dennis te Kloese', zo weet het doorgaans betrouwbare 1908.nl naar buiten te brengen. Het is geen geheim dat de topclubs deze zomer in de rij staan voor Hancko. De verdediger heeft een sterk seizoen achter de rug bij Feyenoord en blinkt ook uit op het EK in Duitsland.

Met een doorlopend contract tot medio 2028 verlangt Feyenoord een flinke zak geld voor Hancko. Naar verluidt zouden de Rotterdammer geen genoegen nemen met een bod onder de 35 miljoen.'Hancko is op zijn beurt wel vanzelfsprekend gecharmeerd van de concrete Spaanse belangstelling', klinkt het verder. 

Te Kloese over interesse in Hankco

Tegenover ESPN heeft Dennis Te Kloese zich uitgesproken over een mogelijk vertrek van Dávid Hancko bij Feyenoord. De algemeen directeur van de Rotterdammers verwacht een langer verblijf van de centrale verdediger.

Wat zeg Hancko zelf over een vertrek bij Feyenoord?

Uit berichtgeving van Relovo blijkt dat Hancko zelf wel open staat voor een overstap naar Atlético Madrid. Volgens diens zaakwaarnemer staat spelen in Estadio Metropolitano op nummer één bij Hancko. In gesprek met het Spaanse medium spreekt Branislav Jašurek zich uit over zijn client. 'Van alle clubs die geïnteresseerd zijn in Hancko staat Atlético de Madrid voor ons op de eerste plaats. Over de andere aanbiedingen praten we alleen maar', valt er te lezen.

Later liet Hancko zich ook persoonlijk uit over zijn toekomst bij Feyenoord. "Ik heb een contract bij Feyenoord, zij moeten het ook goedkeuren. We hadden het er ook over met Dennis te Kloese, hij zei tegen me: natuurlijk willen we je zo lang mogelijk behouden, maar als er iets groots komt willen we meedenken. Maar dan moeten ze natuurlijk wel tevreden zijn met de transfersom", klonk het bij Voetbal International.

Dávid Hancko over zijn toekomst bij Feyenoord

Wil Atlético Madrid, of een andere club, toeslaan, dan kan Feyenoord de nodige miljoenen vragen. Dit levert Hancko minimaal op bij een transfer.

Feyenoord-doelman vertrekt