Sierd de Vos: alles over de voetbalcommentator

Iedereen geeft er zijn eigen draai aan als het gaat om becommentariëren. Sierd de Vos is echter wel uitzonderlijk als het gaat om zijn stijl. Hier lees je alles wat je moet weten over de kenner van het Spaanse voetbal. 

Dit moet je weten over Sierd de Vos

Voor we een kijk nemen naar zijn uitgebreide loopbaan als journalist, zetten we eerst wat feiten voor je op een rijtje over de voetballiefhebber. 

Waar is Sierd de Vos geboren? 

De unieke commentator werd geboren op 29 augustus 1959 in het Noord-Brabantse Veldhoven en woont nu in Wijk bij Duurstede. 

Hoe oud is Sierd de Vos? 

Inmiddels is de kenner 65 jaar oud, hiermee heeft De Vos ruim 40 jaar ervaring in het vakgebied. 

Wat is het vermogen van Sierd de Vos?

Het (geschatte) vermogen van de commentator is onbekend. 

Heeft Sierd de Vos een gezin?

Sierd is momenteel vrijgezel, voorheen heeft hij een relatie gehad met een onbekende dame. Hij kreeg ook een zoon met haar: Kyrill Abe de Vos. Sierd voedt zijn zoon alleen op nadat zijn ex hem in 2010 plotseling verliet en niks meer van zich liet horen. 

Wat doet Sierd de Vos naast zijn tv-werk?

Wat De Vos allemaal bezighoudt naast zijn werk als commentator en verslaggever is niet bekend. Wel is het zo dat, naast zijn enorme passie voor met name het Spaanse voetbal, hij liefhebber is van de Spaanse keuken. De kans is groot dat als je een La Liga wedstrijd kijkt De Vos je een culinaire aanrader geeft. 

Wat is de favoriete club van Sierd de Vos?

Waar Sierd geen geheim van maakt, is dat hij enorm fan is van Atlético Madrid. 

Dit is de loopbaan van Sierd de Vos 

Op jonge leeftijd was de voetbalkenner al vastberaden om in de sportjournalistiek te eindigen. Het begon logischerwijs ook bij de Hogeschool Utrecht, opleiding Journalistiek. 

Voor welke zenders werkt(e) Sierd de Vos?

In 1980 mocht De Vos aan de slag bij de NOS, de enthousiaste commentator maakte destijds onderwerpen voor radio- en televisie-uitzendingen. Deze relatie heeft vijftien jaar geduurd tot De Vos ontslag nam bij de NOS. Dit kwam voort uit een ontevredenheid, naar eigen zeggen kwamen er niet genoeg kansen voorbij en werd hij teveel beperkt. Een overstap én verdubbeling van salaris naar Filmnet (later Canal+) waren het vervolg voor de verslaggever. Hier is de Vos nog altijd werkzaam, nadat hij ook werkzaam was bij SBS en RTL. Op Ziggo is de analist regelmatig te gast bij talkshows en nog steeds actief als commentator met hetzelfde enthousiasme. 

Is Sierd de Vos actief op sociale media?

De Spanjekenner is niet actief op sociale media. 

Commentaar geven tijdens een wedstrijd kan soms een uitdaging zijn en niet bij iedereen goed bevallen. Dat geldt ook voor Sierd de Vos.  

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers