PSV tegen Italiaanse clubs: vertrouwen voor bezoek aan Juventus?

PSV neemt het in de league phase van de UEFA Champions League (UCL) op tegen Juventus. Kunnen de Eindhovenaren vertrouwen tanken uit eerdere bezoeken aan Italië en clashes met Italiaanse ploegen in Europa? Voetbalflitsen neemt het door!

Hoe vaak speelde PSV al tegen clubs uit Italië?

In verschillende Europese toernooien nam PSV het in totaal 26 keer op tegen clubs uit Italië. Van deze ontmoetingen wonnen de Eindhovenaren er negen en speelde het zes keer gelijk. Elf keer ging PSV onderuit tegen een Italiaanse tegenstander. De meeste wedstrijden speelde het tegen AC Milan (8). Juventus is nog niet eerder de tegenstander van PSV geweest.

Hoe presteert PSV op Italiaanse bodem?

De helft van het totaal aantal wedstrijden speelde PSV ook daadwerkelijk op Italiaanse bodem. In Italië werden slechts twee wedstrijden gewonnen, terwijl er vier in een gelijkspel eindigden en zeven verloren gingen. Het laatste bezoek van PSV aan Italië was op 11 december 2018, toen Inter de tegenstander was. In de groepsfase van de Champions League speelde het met 1-1 gelijk.

(Tekst gaat verder onder de video)

In Italië kwam PSV tien keer tot scoren en moest het negentien doelpunten incasseren. De laatste keer dat het won in Italië, was in op 6 december 2012. Op bezoek bij Napoli in de Europa League was het met 1-3 te sterk.

• 12-11-1969: AS Roma - PSV 1-0 (Europa Cup II)
  • 21-04-1993: AC Milan - PSV 2-0 (UCL)
  • 22-02-2001: Parma - PSV 3-2 (UEFA Cup)
  • 16-10-2001: Lazio - PSV 2-1 (UCL)
  • 26-02-2004: Perugia - PSV 0-0 (UEFA Cup)
  • 26-04-2005: AC Milan - PSV 2-0 (UCL)
  • 19-10-2005: AC Milan - PSV 0-0 (UCL)
  • 02-10-2007: Inter - PSV 2-0 (UCL)
  • 03-04-2008: Fiorentina - PSV 1-1 (UEFA Cup)
  • 01-12-2010: Sampdoria - PSV 1-2 (UEL)
  • 06-12-2012: Napoli - PSV 1-3 (UEL)
  • 28-08-2013: AC Milan - PSV 3-0 (voorronde UCL)
  • 11-12-2018: Inter - PSV 1-1 (UCL)

PSV houdt zo slechte herinneringen over aan het voetballen in Italië.

PSV stunt bijna tegen AC Milan

Een van de meest memorabele wedstrijden van PSV tegen een Italiaanse tegenstander, is die tegen AC Milan op 4 mei 2005. PSV staat die dag op het punt om een heel knappe prestatie neer te zetten tijdens de return in de halve finale van de Champions League. In de heenwedstrijd wonnen de Italianen met 2-0, dus PSV moet aan de bak. Dat doet het ook. De Eindhovenaren komen op een 2-0 voorsprong, maar door een late goal van Massimo Ambrosini lijkt de finale heel ver weg. Phillip Cocu maakt in blessuretijd nog de 3-1, maar het is niet genoeg. De Milanezen plaatsen zich voor de finale, ten koste van PSV.

Lees hier alles over PSV in de Champions League tijdens het seizoen 2024/25.