Grote teleurstelling in Turkije na nederlaag: "Slechtste wedstrijd in tijden"

In de openingswedstrijd van het EK verloor Turkije met 3-0 van Italië. Deze nederlaag is hard aangekomen bij de Turken. De ploeg van Senol Günes had geen schijn van kans, tot ongenoegen van de Turkse pers én de bondscoach.

turkse bondscoach na afgang tegen italie op ek voetbal

Kritiek op Turks elftal

Umut Eken van de Turkse krant Fanatik was stellig over deze wedstrijd: "Dit was de slechtste wedstrijd in tijden. We speelden erg slecht en hadden geen antwoord op Italië. Ik weet niet of het aan de bondscoach heeft gelegen, maar als je op deze manier speelt, word je vanzelf slordig. Italië kreeg vertrouwen door het spel van Turkije. Ja, Italië heeft een goede ploeg, maar hebben we ze überhaupt geanalyseerd?"

Ook bondscoach Senol Günes zag dat zijn ploeg niks te vertellen had tegen de Italianen: "We kwamen niet onder de druk van Italië uit en we speelden ze in de kaart met fouten. Na de tweede goal waren we mentaal en fysiek gebroken. Italië was superieur. We hadden geen antwoord op hun snelheid en techniek. We hebben verloren van een beter team, zo eerlijk moeten we zijn."

De bondscoach ging nog even verder met zijn tirade: "Hoe beter Italië werd, des te meer liepen wij achter de feiten aan. We hadden de punten goed kunnen gebruiken, maar zelfs als we hadden gewonnen, waren we er nog niet geweest. Dit maakt de uitdaging wel groter, dat is duidelijk. We hebben nog twee wedstrijden te gaan en die willen we allebei winnen."